brojni izlagači..

11. Varaždinski sejem oduševio raznolikošću i bogatstvom ponude

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.05.2018. 15:24

Zadnja izmjena: 27.05.2018. 15:30

Najveći regionalni sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda, 11. Varaždinski
sejem, u ovogodišnjem je izdanju održan na mjestu gdje je prvobitno i osmišljen – na varaždinskome placu.

I ovoga puta potvrđeno je da sajmovi, možda više od bilo čega drugog, privlače Varaždince i brojne goste koji su iskoristili prigodu za kupnju namirnica i druženje uz bogat program. Izlagačima na odazivu, a posjetiteljima na interesu zahvalili zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar, te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Ovaj je događaj okupio proizvođače starih sorti voća i povrća, prvorazrednih trešanja i
jagoda, meda, sireva, ulja, suhomesnatih delicija, ponude za vegane i drugih domaćih proizvoda.Glavni organizator Varaždinskog sejma je Gradska tržnica gdje se puno pažnje pridaje promociji domaćih proizvoda, uz manifestacije koje plac čine žilom kucavicom grada.

Suorganizatori događajasu Varaždinska županija, Grad Varaždin i Turistička zajednica Grada Varaždina. Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar izrazio je zadovoljstvo posjećenošću sajma.

- Oduševljeni smo ovogodišnjim odazivom izlagača i posjetitelja. Sejem je mjesto susreta sela i grada gdje se mogu nabaviti iznimne namirnice koje mnogima nisu dostupne svakodnevno. Vjerujem da naši sugrađani cijene i prepoznaju kvalitetnu hranu, što je i razlog zašto su ovdje. Varaždinski sejem je i turistička atrakcija koja čini Varaždin privlačnom destinacijom za gastroturiste. Dobra posjećenost nam je
poticaj da tradiciju sajmovanja njegujemo i ubuduće - rekao je Ciglar.

Na 11. Varaždinskom sejmu nije manjkalo ni dobre zabave za što su se pobrinuli KUD HŽ, Štigleci, TS Špancir, Kraljevi ulice i Kavaliri čiji su plesni i glazbeni ritmovi upotpunili ovu, baš pravu varaždinsku, sajamsku atmosferu.

Komentari