općina breznički hum

1200 metara novog ipsilona od Mlinareka do Kičina

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.04.2020. 14:40

Zadnja izmjena: 09.04.2020. 14:42

Naselje Šćepanje u općini Breznički Hum ovih dana dobiva novu prometnicu koja će naposlijetku povezati dva susjedna zaselka novoasfalitiranom ipsilon cestom.

Obzirom da je riječ o prilično nepristupačnom dijelu općine koji se sastoji od nekoliko zaselaka, iako ih obilaze pokretne trgovine namirnicama i kućnim potrepštinama, nova cesta će tamošnjem stanovništvu ubuduće uvelike približiti 5 kilometara udaljeno središte općine Breznički Hum. - Općina je proteklih godina uspjela osigurati svu infrastrukturu što obuhvaća novu niskonaponsku mrežu, vodovodnu mrežu i rasvjetu, a sada i asfalt na dionici od Mlinareka do Kičina. Izvođač je Niskogradnja Huđek iz Petrijanca, čija je ponuda na natječaju bila najpovoljnija, a projekt ukupne vrijednosti oko 600 tisuća kuna uz općinu iznosom od 250 tisuća kuna sufinancira Ministrastvo regionalnog razvoja – napominje načelnik općine Zoran Hegedić.

Unatoč poteškoćama u obavljanju poslova uzrokovanim zabranama radi zdravstvene situacije, radovi na nerazvrstanoj cesti dionice Mlinareki – Kičini, u kojima živi dvadesetak pretežno staračkih obitelji, privode se kraju tako da će cesta za promet biti otvorena poslije Uskrsa.

Komentari