naknada za novorođene...

14 mališana u Općini Trnovec Bartolovečki dobilo po 2000 kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.06.2018. 14:31

Zadnja izmjena: 29.06.2018. 14:37

Nakon što je u travnju podijeljeno prvih deset naknada za novorođene u Općini Trnovec Bartolovečki, ovog je petka održana nova podjela za 14 novih malih mještana Općine.

Riječ je o iznosu naknade od 2.000 kuna za svako novorođeno dijete odnosno po 500 kuna više za svako treće i slijedeće dijete u obitelji. Kako poručuju iz Općine, nakon 20.000 kuna u travnju, za roditelje novorođenih pri drugoj podjeli iz općinskog je proračuna izdvojeno 31.500 kuna.

Prilikom predaje naknada roditeljima novorođenih načelnik Općine Zvonko Šamec rekao je da je svjestan činjenice da ova naknada podmiruje samo manji dio potreba.

– Dolazak bebe u obiteljski dom, uz veliku sreću, neminovno znači i veliki porast troškova, a kasnije, kada djeca malo odrastu, krenu u vrtić odnosno školu, troškovi stalno rastu. Toga smo svjesni u Općini i zato nizom financijskih mjera pomažemo roditeljima – izjavio je Šamec.

Kada se zbroje sve mjere koje Općina financira, od potpora novorođenima, preko sufinanciranja cijene vrtića, raznih osnovnoškolskih programa pa sve do stipendiranja studenata, dolazi se do brojke od 3 milijuna kuna koja se godišnje izdvaja iz proračuna Općine.

– Nekoliko milijuna kuna koje se godišnje "ulažu" u naše najmlađe, naše osnovnoškolce, srednjoškolce i studente najbolje je ulaganja koje nam jedino može osigurati bolju budućnost – zaključio je Šamec na prijemu za najmlađe stanovnike općine, za koji kaže da je najljepši dio načelničkog posla.

Komentari