MEMORIJAL

15. memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje

Objavljeno: 18.08.2020. 18:21

Zadnja izmjena: 18.08.2020. 18:23

Braniteljske udruge Gradova Ivanca i Lepoglave organiziraju u subotu, 22. kolovoza,  15. memorijal sjećanja na poginule vukovarske branitelje Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića.

Manifestacija počinje u subotu 15:30 sati, kada će se poginulim hrvatskim braniteljima odati počast  prigodnom komemoracijom na njihovim posljednjim počivalištima na kameničkom groblju.

Svečanost otvaranja 15. memorijala bit će u 17 sati na sportskom igralištu u Žarovnici, nakon čega će revijalnu utakmicu odigrati dvije momčadi djece, dok će seniorski malonogometni turnir započeti u 18 sati. Podjela nagrada najboljim ekipama i pojedincima predviđena je za 21 sat.

Memorijal organiziraju Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, HVIDR-a Ivanec i udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, a pokrovitelji su mu Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Ivanec i Grad Lepoglava.

 

Stjepan Vusić poginuo je 18. studenog 1991. u Borovu Naselju prilikom pokušaja proboja iz opkoljenog Vukovara, a Tomo Jambor i Josip Kapustić, zajedno s više od 200 branitelja Vukovara, medicinskog osoblja, novinara, civila i drugih, mučki su ubijeni dva dana kasnije od strane srpskih agresora na farmi Ovčara kod Vukovara. Vusić, Jambor i Kapustić bili su pripadnici Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždin koja je herojski sudjelovala u obrani Vukovara od 11. rujna do neprijateljskog ovladavanja njime, 20. studenog 1991. godine.

Komentari