Sud poništio ugovor o sanaciji bala između Grada Varaždina i T7 Visa

Objavljeno: 18.06.2014. 10:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Danas je Trgovački sud u Varaždinu proglasio ništetnima ugovor između T7 Visa i Grada Varaždina, odnosno Varkoma. Informaciju je potvrdio i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš...

Riječ je o ugovoru vezanom za sanaciju baliranog otpada. Da podsjetimo, ugovor je potpisan 2008. godine, a prema obrazloženju suca Trgovačkog suda trebalo je sprovesti javnu nabavu. Na odluku suda postoji mogućnost žalbe, ali činjenica je da sad padaju u vodu nagađanja o višemilijunskim tužbama T7 Visa, a na štetu Grada Varaždina.

Naime, dana 24.prosinca 2008. godine Varkom d.d. i T7 Vis d.o.o. (ranije Vis d.o.o.) zaključili su Ugovor o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada radi sanacije postojeće lokacije Brezje. Dana 12.svibnja 2009. sklopljen je i Dodatak navedenog ugovora kojim je ugovoru pristupio i Grad Varaždin, a 17.ožujka 2010. stranke su sklopile i Promemoriju. Navedenim ugovorom i dodacima istom, stranke su utvrdile međusobna prava i obveze vezano uz žuran odvoz i trajno zbrinjavanje baliranog komunalnog otpada s lokacije Brezje, ali i zbrinjavanje tekućeg tj. novonastalog otpada s područja Grada Varaždina koji će nastajati sve dok Regionalni centar za gospodarenje otpadom ne preuzme konačno zbrinjavanje komunalnog otpada.

Tim ugovorom, koji je sada nepravomoćno ništetan, Varkom i Grad Varaždin bili su dužni isporučivati balirani, ali i nebalirani tj. novonastali komunalni otpad T7 Visu koji je na njegovu temelju izgradio 180 milijuna kuna vrijedno MBO postrojenje.

Otpad nije isporučivan jer je nova vlast na čelu s Goranom Habušem smatrala ugovor ništetnim te pokrenula spor na temelju toga, čiji smo rezultat dobili danas.

Komentari