21. međunarodni festival čipke tradicionalno je ove subote najavljen u Zagrebu. Na Trgu bana Josipa Jelačića program festivala kao i dio ponude koja očekuje njegove posjetitelje, Zagrepčankama i Zagrepčanima, kao i njihovim gostima, predstavili su udruge, zadruge, OPG-ovi i tvrtke iz Lepoglave ponudivši na izložbenim štandovima tradicionalne proizvode lepoglavskog kraja.

.Obilazeći izložbene štandove zainteresirani građani imali prigode kupiti neki od tradicionalnih proizvoda lepoglavskog kraja te kušati domaće gastronomske delicije, sve to uz glazbenu pratnju mladih višnjičkih tamburašica iz Tamburaškog sastava Višnjice.

- Želeći s našeg grada maknuti stigmu zatvora ističemo naše čipkarstvo odnosno vještinu naših čipkarica koje svojim rukama pletu božansku nit koja nas "gura" na kulturološku kartu Europe i svijeta. To prezentiramo i kroz Međunarodni festival čipke koji će i ove godine posjetiteljima predstaviti našu tradiciju, prvenstveno lepoglavsku čipku uvrštenu na UNESCO-vu listu - naglasio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač pozvavši sve Zagrepčanke i Zagrepčane da od 21. do 24. rujna, kada će trajati 21. međunarodni festival čipke, posjete Lepoglavu.

Inače, tema ovogodišnjeg festivala je "Baština europskih čipkarskih škola", a zemlja partner Savezna Republika Njemačka.

Ključne riječi: festival čipke, lepoglava, Lepoglava, zagreb,

Komentari

03.09.2017. 17:58h Zadnja izmjena: 03.09.2017. 17:59