krenule pripreme

24. FESTIVAL ČIPKE Organizatori se sastali s veleposlanicom Bugarske

Objavljeno: 08.11.2019. 08:26

Zadnja izmjena: 08.11.2019. 08:36

Izaslanstvo Međunarodnog festivala čipke predvođeno gradonačelnikom Grada Lepoglave Marijanom Škvarićem u Zagrebu se sastalo s bugarskom veleposlanicom Nj.E. gđom. Genkom Vasilevom Georgievom.

Povod susretu pripreme su za organizaciju 24. Međunarodnog festivala čipke koji će se u Lepoglavi održati u rujnu 2020. godine. Želja je organizatora da zemlja partner 24. Međunarodnog festivala čipke bude upravo Bugarska.

Lepoglavsko izaslanstvo je bugarskoj veleposlanici i njenim suradnicima predstavilo Međunarodni festival čipke, njegovu povijest, značaj, međunarodni karakter i kvalitetu. Pri tom su istaknuli i odličnu višegodišnju suradnju s izlagačima iz Bugarske. Razgovaralo se i o drugim mogućnostima kulturne suradnje. - Nakon uspješno organiziranog 23. Međunarodnog festivala čipke uvelike smo započeli s pripremama za nadolazeći. Veliki značaj pri tom dajemo izboru zemlje partnera. Najčešće su to zemlje s kojima nas na neki način povezuju prekrasne niti čipke, a Bugarska je jedna od njih. Vjerujemo da bi Bugarska bila odličan partner koji bi dodatno oplemenio naš Festival – istaknuo je gradonačelnik Škvarić. 

Komentari