grad varaždinske toplice

350 tisuća kuna bespovratnih sredstava za izgradnju dječjeg igrališta u Vrbicama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.06.2022. 13:27

Zadnja izmjena: 10.06.2022. 13:27

Za izgradnju dječjeg igrališta u Vrbicama LAG Izvor dodijelit će Gradu Varaždinske Toplice bespovratnu potporu u iznosu od 351 tisuće kuna, izvijestila je gradska vlast.

Novo dječje igralište na području naselja Vrbice bit će multifunkcionalno i osim igrala, pješčanika s poklopcem, školice od gumenog granulata, njihalice, vrtuljka, klackalice, penjalice, njihalice i tobogana imat će i trampolin te košarkaško igralište.

Ukupna vrijednost izgradnje novog dječjeg igrališta je gotovo 360 tisuća kuna, od čega će LAG Izvor sufinancirati iznos od 351 tisuće kuna. Prema riječima gradonačelnice Dragice Ratković, Grad puno ulaže u razvoj sportskog i društvenog života.

- S obzirom da je sve više mladih zaokupljeno tehnologijom, želimo stvoriti uvjete kako bi zajedno sa svojim roditeljima, obiteljima i prijateljima čim više vremena provodili vani, na svježem zraku i rekreirali se. Uz skoro otvorenje novog fitness parka, ulažemo i u izgradnju dječjeg igrališta kako bi naši najmlađi na čitavom gradskom području imali kvalitetne uvjete za igru i boravak vani – rekla je gradonačelnica Ratković.

Komentari