tradicionalno u listopadu

36 vatrogasaca sudjelovalo u provjeri vatrogasne opreme na obali Drave

Objavljeno: 18.10.2016. 15:59

Zadnja izmjena: 18.10.2016. 16:02

Održana je, već tradicionalno, provjera ispravnosti i djelovanja vatrogasnih motornih štrcaljki, vozila i opreme koje posjeduju vatrogasna društva na području općine Cestica. Provjera je održana na obali rijeke Drave u Velikom Lovrečanu.

Prema riječima zapovjednika vatrogasne zajednice općine Cestica Milenka Biškupa, na provjeri je sudjelovalo 36 vatrogasaca iz svih šest dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na području općine Cestica, a provjera je pokazala kako je sva oprema u ispravnom stanju te kako društva brinu o opremi koja im je potrebna u slučaju intervencija, naročito kod poplava.

Provjeri su prisustvovali i predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica, ujedno i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen te načelnik Općine Mirko Korotaj koji je tom prilikom zahvalio svim vatrogascima što brinu o opremi te istaknuo kako su oni jedini nositelji cjelokupnog sustava zaštite i spašavanja u općini.

- Sva vatrogasna društva dobro rade i ponos su Općine Cestica, a to su pokazali i prije četiri godine kada je općinu Cestica poplavila rijeka Drava. Od tada se mnogo uložilo u nabavu opreme upravo za intervencije kod poplava, a Općina će i dalje pomagati rad vatrogasnih društava i Zajednice –istaknuo je načelnik Korotaj zahvalivši svima što izdvajaju svoje slobodno vrijeme kako bi pomogli drugima i cijeloj sredini u kojoj žive.

Podsjetimo, unutar Vatrogasne zajednice općine Cestica djeluje šest DVD-ova: Babinec, Gornje Vratno, Gradišće, Križovljan Cestica, Lovrečan Dubrava i Virje Križovljansko, koji osim zaštite od požara doprinose i društvenom razvoju lokalnih sredina jer su organizatori i brojnih kulturno-društvenih događanja tijekom godine.

Komentari