tehnike samoobrane

40 godina borilačkih vještina u Novom Marofu obilježeno Kobudo seminarom

Objavljeno: 25.05.2016. 14:15

Zadnja izmjena: 25.05.2016. 14:38

U Novom Marofu održan je stručni KOBUDO seminar pod temom GOSHINJUTSU-primjena tehnika odabranih iz tradicionalnih borilačkih vještina za borbu u suvremenim realnim situacijama ugroze.

Seminar je organizirala Genbukan federacija te Kobudo Klub „Nichi“ Novi Marof koji ove godine obilježava 40 godina postojanja. Kobudo je stari japanski naziv za tradicionalne borilačke vještine (karate, jujutsu, taijutsu) a doslovan prijevod termina kobudo je „drevni način zaustavljanja nasilja“.

Seminar je vodio glavni instruktor Genbukan federacije za Europu, kyoshi Guy Aertsa 7. dan, a na njemu su prisustvovali gosti iz cijele Hrvatske. Seminar je otvorio gradonačelnik Siniša Jenkač koji je također aktivno vježbao. Na kraju seminara održano je polaganje za viša zvanja na kojem je šestero vježbača položilo, a među kojima i član KK „Nichi“ za majstorsko zvanje 1.dan u vještini genbukan ninpo bugei taijutsu.

Tijekom višednevnog druženja i vježbanja stekla su se nova znanja samoobrane te se Grad Novi Marof prezentirao gostima u punom sjaju završnom posjetom Etno parku „Gradišće“ u Mađarevu gdje su prezentirane kulturne značajke novomarofskog kraja.

 

Komentari