uz županijsku cestu

Nastavljaju se radovi na izgradnji nogostupa u Donjoj Višnjici kod Lepoglave

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.09.2018. 11:16

Zadnja izmjena: 19.09.2018. 11:16

Uz županijsku cestu u Donjoj Višnjici traje izgradnja novih metara nogostupa na području Grada Lepoglave. Riječ je o drugoj fazi izgradnje nogostupa na dionici od centra Višnjice prema ulaza u Sutinsku koja obuhvaća izgradnju novih 400 metara nogostupa.

Vrijednost radova doseže 450.000 kuna, a financiraju ih Županijska uprava za ceste i Grad Lepoglava. Županijska uprava za ceste pri tom je osigurala 75%, a Grad Lepoglava 25% potrebnih sredstava. U prvoj je fazi izgrađeno također oko 400 metara nogostupa tako da će sa završetkom radova druge faze biti izgrađeno oko 800 metara nogostupa na dionici od raskrižja kod lipe prema Zlogonju do ulaska u Sutinsku. Ukupna vrijednost radova je oko milijun kuna.

- Prije svega, želimo nastaviti s gradnjom nogostupa na području Žarovnice, od ulaza u Sutinsku pa prema centru Žarovnice, zatim nogostupa u Očuri uz cestu prema Golubovcu kao i u Trakošćanskoj ulici. Planirana je izgradnja nogostupa i u Lepoglavskoj Vesi, nadalje u Žarovnici te Kamenici. Ukupno je u programu predviđena izgradnja nogostupa u dužini od oko 10 kilometara – najavio je planove izgradnje nogostupa gradonačelnik Škvarić dodavši da je na gradskom području prije 10-ak godina bilo izgrađenih oko jedan kilometar nogostupa, a da je od tada do danas izgrađeno 15-ak kilometara nogostupa koji su uvelike povećali sigurnost građana.

Komentari