donosimo detaljan program

7. Lepoglavski dani - posjetite Lepoglavu od 8. do 10. srpnja i uživajte u koncertima i bogatom programu

Objavljeno: 03.07.2016. 20:27

Mjesec srpanj u Lepoglavi rezerviran je za trodnevnu turističko – zabavnu manifestaciju Lepoglavski dani. Ove će godine ona doživjeti svoje sedmo izdanje i kao do sada posjetiteljima ponuditi pregršt sadržaja – od sajmova, koncerata, dječjeg programa i animacije, zabavnih igara pa do izložaba i prezentacija.

Od 8. do 10. srpnja, kada će trajati Lepoglavski dani, Gradski će park u Lepoglavi bit centralno mjesto svih zbivanja. Manifestacija počinje u petak u 19 sati otvaranjem izložbe fotografija "Kroz objektiv" Foto kluba Deseti K . Nakon toga, od 20 sati, na glavnoj će pozornici u Gradskom parku s nekoliko predstava nastupiti KUD Lepoglavski pušlek, a u 22 sata počet će zabavna večer uz nastup grupe Pirati.

Drugog dana manifestacije, u subotu od 10 pa do 20 sati posjetitelji će u Gradskom parku moći razgledati 14. sajam turizma i enogatronomije, Međunarodni sajam minerala, izložbu malih životinja, u zagorskoj klijeti kušati vina na 8. susretima vina z bregov te vidjeti kako se živjelo u tradicionalnoj lepoglavskoj hiži. U Gradskom parku u 10 sati počinje dječji program i to za djecu predškolske i rane školske dobi.

Od 15 do 18 sati u Gradskom će parku posjetitelji moći pratiti prezentaciju airsofta. U 16 sati kreće natjecanje u pripravi kotlovine "Pri klijeti", dok će u 18 sati Klub mladih filatelista "Trakošćan" i Hrvatska pošta  promovirati poštanski žig i prgodne razglednice izdane povodom Lepoglavskih dana 2016.

 

Promatrajte zvijezde uz glazbu

Glavni program subotnje večeri je koncert Limene glazbe Lepoglava i gostujuće limene glazbe iz slovenske Občine Železniki povodom 60 godina njenog postojanja. Koncert počinje u 19 sati na glavnoj pozornici u Gradskom parku. Prije toga, na glavnoj će se pozornici, s početkom u 17 sati, održati Zumba party, a nakon koncerta Limene glazbe, u 21.30 sati počinje Zabavno – plesna večer uz grupu Sinovi Zagorja.U večernjim će se satima, od 21.30 pa do ponoći moći teleskopom promatrati planete i zvijezde.

Tijekom subote, 10 do 19 sati, na Trgu prvog hrvatskog sveučilišta održavat će se "2 fast even 4 Zagorje" – prezentacija automobila s posebnom opremom uz cjelodnevni zabavni program.

Bit će tu i pregršt sportskih događanja, sajmova, izložbi, posjeta DVD-u Lepoglava,  "Revija domaćih muzikaša i zagorske glazbe", lunapark za djecu, razgledavanje nalazišta poludragog kamena ahata i ugaslog vulkana na Gaveznici uz stručno vodstvo, razgled povijesne jezgre grada Lepoglave i vožnju električnim biciklima Lepoglavom, a sve će biti popraćeno cjelodnevnom bogatom ugostiteljskom ponudom.

 

Komentari