natjecanje u orijentaciji

11. Memorijal 7. gardijske brigade „PUMA“

Objavljeno: 07.06.2016. 08:38

Zadnja izmjena: 07.06.2016. 08:42

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Orijentacijski klub „Međimurje“ i ove godine organiziraju tradicionalno natjecanje u orijentaciji - 11. Memorijal 7. gardijske brigade „PUMA“.

Natjecanje će se odvijati pod okriljem regionalnog međunarodnog natjecanja „Thermenland Open“ koje su pokrenuli klubovi „Orientierungslauf-Club Fürstenfeld“ iz Fürstenfelda – Štajerska (Austrija) i „Zalaegersegi Tájékozódási Futó Club ZTC“ iz Zalaegersega – Zala (Mađarska). Od 2013. godine kao suorganizatori pojavljuju se i OK Međimurje i Udruga veterana 7. gardijske brigade „PUMA“. 

Birat će se najsvestraniji natjecatelj u sve tri grane orijentacijskog sporta kao nastavak tradicije natjecanja „Orienteering Triangle“ te najbolji klub natjecanja koji će osvojiti veliku prijelazni pokal memorijala. Biti će i mnoštvo drugih popratnih sadržaja (posjet muzeju, gledanje utakmica, kupanje u bazenima), a angažirat će se i više desetaka volontera koji će raditi na organizaciji, a očekuje se dvijestotinjak natjecatelja iz Hrvatske i susjednih država. 

Natjecanje se organizira pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i u suradnji s Ministarstvom branitelja, Međunarodnom orijentacijskom federacijom (IOF), Hrvatskim orijentacijskim savezom, Gradom Varaždinom, Gradom Varaždinskim Toplicama, te Specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice – Minerva.

 

Komentari