monografija, rječnik i film

Navratite u srijedu do 7. mjesnog odbora i uživajte u književno-filmskoj večeri 'Slikom i pričom kroz Hrvatsko zagorje'

Objavljeno: 13.11.2016. 13:27

Foto: 7. mjesni odbor

 U srijedu će se, s početkom u 18 sati u prostorijama varaždinskog 7. Mjesnog odbora održati književno-filmska večer pod nazivom 'Slikom i pričom kroz Hrvatsko zagorje'.

Tom prilikom će biti promovirana i monografija  istoimenog naziva, 'Slikom i riječi kroz Hrvatsko zagorje', te 'Rječnik varaždinskoga kajkavskog govora' autora Tomislava Lipljina.

Posjetitelji će također imati priliku pogledati dokumentarni film  'Dragulj Hrvatskoga zagorja'  autora Juraja Rožića koji je 1998. bio nominiran za nagradu na međunarodnom festivalu turističkog filma u Splitu.

'Dragulj Hrvatskog zagorja' je film koji na osebujan način vodi gledatelja pričom i slikom kroz povijest sjeverozapadnog dijela Hrvatskoga zagorja pritom ističući ljudske i prirodne vrijednosti. Filmom su obuhvaćeni prekrasni pejzaži Trakošćana, lokaliteta nalazišta pračovjeka kod Krapine, Starog etno sela Kumrovec, Zelenjaka i Cesargrada.

Narator filma je Tomislav Lipljin, dok uvodnu zdravicu Zagorju izvodi Milan Remar, a književno filmska večer će se održati zahvaljujući zajedničkoj organizaciji Vijeća 7. mjesnog odbora i Udruge umirovljenika.

Komentari