karate klub

8 zlata i 3 posebne nagrade za toplički karate klub AIK na ELKA kupu u Zagrebu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.11.2019. 08:16

Zadnja izmjena: 19.11.2019. 08:17

Karatisti topličkog AIK-a sudjelovali su na međunarodnom turniru ELKA u Zagrebu u konkurenciji hrvatskih i mađarskih klubova postigavši odlične rezultate.

Turnir je započeo natjecanjem u katama, a AIK-ovci su osvojili prva mjesta u tri kategorije: Lana Šebrek Blažotić kod učenica, Roko Kalničanec kod učenika i Lana Kalničanec kod mlađih kadetkinja. Roko je ujedno proglašen i najboljim kata natjecateljem na turniru! Jana Kukec kod mlađih učenica i Sebastijan Sakač kod kadeta osvojili su 2. mjesta porazima tek u finalu.

Natjecanje u borbama je za AIK bilo još uspješnije s pet zlata, šest srebra i četiri bronce te još dvije posebne nagrade. David Janušić je, iako najmanji u kategoriji, srčanim borbama osigurao dvije pobjede i kod cicibana teška kategorija zauzeo 1. mjesto! Slično je prikazala i Josipa Horvat u lakoj kategoriji mlađih učenica, te s tri pobjede uvjerljivo osvaja 1. mjesto, a finalu je pobijedila klupsku kolegicu Janu Kukec 4:1, no Jana je od sudaca dobila nagradu za najbolju tehniku na turniru!

Petra Sakač osvojila je tešku kategoriju učenica s tri pobjede, dok je s dvije pobjede u istoj kategoriji druga bila Elena Hrženjak. Petra je također od sudaca dobila nagradu za najborbeniji duh na turniru. Četvrto zlato osvaja Dora Šebrek u vrlo izjednačenoj kategoriji mlađih kadetkinja, dok je druga bila Lana Kalničanec, a treća Tajana Valent te su tako članice AIK-a dominirale u toj kategoriji.

Marin Šebrek također s tri pobjede osvaja laku kategoriju kadeta, a u istoj kategoriji 3. mjesto osvaja Dino Slatki. Druga mjesta porazima tek u finalu osvojili su još Sabina Broz, Teo Gluhak i Lucija Janušić, dok su do trećih mjesta stigli još Tina Šebrek i Leo Broz. Ekipu su vodili trener Saša Josip Milec i voditeljica Monika Balažinec, a među sucima je aktivna bila Sanjana Milošević.

Komentari