pozitivna priča

A BILI NA RUBU GAŠENJA Mladi oživjeli DVD Družbinec i sada postižu sjajne rezultate

Objavljeno: 05.09.2017. 14:37

Zadnja izmjena: 05.09.2017. 14:39

Prije samo dvije godine DVD Družbinec je bio pred gašenjem zbog slabog interesa mladih za vatrogastvo. Uz to, imali su i brojne osobne obaveze, a - kako kažu - i probleme s tadašnjim rukovodstvom.

Društvo je tada imalo svega 45 članova, ali su se ipak odlučili sudjelovati na regionalnom vatrogasnom natjecanju sa samo jednom ekipom - i zauzeli su posljednje mjesto. Te su jeseni održali izvanrednu skupština DVD-a na kojoj su sva rukovodeća tijela u društvu preuzeli mladi godišta od 1991. do 1998.  Društvo su oživjeli, sada imaju 90 članova u mjestu koje inače broji tek 500-ak stanovnika.

A ove subote su stigli i rezultati njihovog rada, jer su na 4. regionalnom vatrogasnom natjecanju - na kojemu su prije 2 godine neslavno prošli - ovaj put s 3 ekipe. I osvojili su 5 pehara. Konkurencija su im bili DVD-ovi iz Vinice, Petrijanca, Cestice i Sračnica, a domaćin je bio DVD Svibovec Podravski. Na nogometnom igralištu okupilo se rekordnih 40 ekipa.

U kategoriji djeca 6-12 godina članovi DVD-a Družbinec zauzeli su drugo mjesto. U kategoriji ženskih "A" ekipa jedina ekipa je bila DVD-a Družbinec te je samim time i osvojila prvo mjesto, a u kategoriji muških "A" ekipa također je prvo mjesto pripalo Družbincu.

No, izvanredne rezultate DVD Družbinec postigao u ukupnom poretku 4. regionalnog natjecanja gdje je muška A ekipa osvojila prvo mjesto sa vremenom 40,90 sekundi bez ijedne greške, dok je ženska A ekipa osvojila odlično drugo mjesto, a u kategoriji djeca 6-12 godina osvojeno je 7 mjesto.  Tako su mladi vatrogasci iz Družbinca na ovom natjecanju ujedno ostvarili najbolji rezultat u dugogodišnjoj povijesti društva.

 

Komentari