nova ideja

FOTO: Mještani Velikog Lovrečana imaju svoj 'Lovrečanski advent'

Objavljeno: 17.12.2018. 12:29

Zadnja izmjena: 17.12.2018. 12:43

Paljenjem prve adventske svijeće na vjenčiću nekoliko mještana Velikog Lovrečana potaknulo je na jednu zamisao. Advent je najljepše doba u godini kada se pripremamo za veliki blagdan Božić. Tako je došla ideja da mještani Velikog Lovrečana po prvi puta organiziraju 1. Lovrečanski advent.  

Sama zamisao potekla je od Miljenka Boraka koji se potrudio i skupio grupu ljudi koja su mu tijekom dva tjedna pomagala u organizaciji samog događaja. Bilo je mnogo posla, no sve je uspješno završilo, kaže. 

U subotu je održan kratki program namijenjen najmlađim sumještanima. Djeca su zajedno s roditeljima ukrašavali bunar, okoliš, drveća, dok su odrasli bili zaduženi za pripremanje toplih napitaka. Glavni dio adventa započeo je u 15 sati. Već od jutra mogao se u zraku osjetiti miris kolača i peciva koje su pripremale domaćice, te su kasnije svojim specijalitetima počastile sve prisutne goste. U 17 sati advent je posjetio i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj.

Tijekom kratkog obraćanja rekao je da podržava svaku novu ideju mještana općine Cestica, te da mu je jako drago što je pokrenuto nešto novo. Vrlo je važno napomenuti da se na ovom prostoru gdje se održava advent planira renovirati park i izgraditi dječje igralište kako bi se djeca imala gdje provoditi slobodno vrijeme na svježem zraku i u igri za vršnjacima, a ne kod kuće zatvoreni u četiri zida i pred televizijom.

Vrijedi napomenuti da je cijela gastronomska ponuda bila besplatna, dok su svi posjetitelji imali priliku u kutiju za dobrovoljne priloge ubaciti svoj prilog. Svi dobrovoljni prilozi bit će utrošni za uređenje parka, dok će se prema obećanjima načelnika Korotaja u uređenju financijski pomoći i općina Cestica.

 

Komentari