I ove godine mnoštvo programa uz Advent u Varaždinu

Objavljeno: 25.11.2011. 12:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

U nedjelju 27. studenog počinje „Advent u Varaždinu“  simboličnim paljenjem prve svijeće na Adventskom vijencu na Gradskoj vijećnici uz otvaranje prvog prozora sa slikom na Adventskom kalendaru. U sklopu manifestacije odvijat će se niz programa na različitim lokacijama u gradu, a u HNK, 30. studenog biti će i praizvedba rock opere Hocus-Pocus.

Advent u Varaždinu počinje u nedjelju, paljenjem prve svijeće na Adventskom vjenčiću, u 10:30 sati na Gradskoj vijećnici. Glavni organizator manifestacije je Grad Varaždin, odnosno Upravni odjel za Gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš uvjeren je da će cjelokupni program Adventa u Varaždinu oduševiti građane i goste.

- Vjerujem da će program oživjeti ulice i trgove u gradu, a manifestacija je uvijek prigoda da se predstave brojni naši obrtnici. Zahvaljujem svim pročelnicima koji su pored brojnih obaveza uspjeli pripremiti Advent u Varaždinu, koji će trajati od 27. studenog do 24. prosinca. A prvu svijeću u Adventskom vijencu zapalit će mons. Josip Mrzljak – istaknuo je između ostalog Goran Habuš dodavši da se ove godine Grad uključio u humanitarnu akciju „Anđeli za djecu“.

Spomenuta humanitarna akcija provodi se 12. godinu za redom i u njoj sudjeluju brojni volonteri.

- Djeca će u Radosnici Društva naša djeca oslikati čak 1.000 anđela koje je od gipsa izradila Biljana Rak. Njih će u Kućici Djeda Mraza od 27. studenog do 24. prosinca prodavati naši volonteri, a moći će se kupiti na štandu na Trgu kralja Tomislava, te u  DND-u. Prikupljeni novac bit će doniran odjelu pedijatrije i kirurgije Opće bolnice Varaždin gdje leži mnogo bolesne djece – pojasnila je Đurđica Dropuljić ravnateljica DND-a.

Dosad je u akciji „Za osmjeh djeteta u bolnici“ sudjelovalo stotinjak volontera, no DND-u i Udruženju hrvatskih obrtnika Varaždin koji je provode, još uvijek nedostaju igračke i slikovnice pa pozivaju građane da ih doniraju.

Dogradonačelnik Vjeran Radelić tijekom današnjeg predstavljanja programa Adventa otkrio je i neka iznenađenja koja nas očekuju.

- Po prvi put u HNK u Varaždinu bit će izvedena rock opera Hocus-Pocus, a najmlađi će doći na svoj račun u subotu 17. prosinca. Naime, bit će im omogućena vožnja božićnim vlakom od Varaždina do Čakovca i natrag – rekao je Radelić.

Dodajmo i to da Grad Varaždin organizira prigodnu prodaju na Trgu kralja Tomislava, Trgu slobode i Franjevačkom trgu, u vremenu od 8. do 31. prosinca u prepoznatljivim -  drvenim kućicama.



Komentari