evo kako je bilo

Foto - Adventski koncert u crkvi svetog Jurja u Maruševcu

Objavljeno: 04.12.2023. 08:20

Zadnja izmjena: 04.12.2023. 08:20

U subotu u Župnoj crkvi svetog Jurja održan je Adventski koncert koji je građane uveo u blagdansku radost još jednog Božića.

U ispunjenoj crkvi u Maruševcu brojne glazbene skupine izvodile su tradicionalne adventske i božićne pučke pjesme. Stare napjeve izvodili su članice i članovi Ženskog vokalnog sastava Leluja iz Općine Vinica, Ženske klape Angeluš iz Cestice, Pjevačke skupine amaterskog kulturno-umjetničkog društva 'Žensko kazalište' iz Jesenja, Zbora odraslih Župe sv. Jurja Maruševec, Crkvenog zbora i Sastava Srednje škole u Maruševcu, Tamburaškog sastava Biseri te članice Ženske vokalne skupine Župe svetog Jurja Maruševec, ujedno i organizatorice Adventskog koncerta.

Na kraju koncerta, prije negoli su svi sudionici izveli tradicionalnu pjesmu Padaj s neba, župnik Župe svetog Jurja Maruševec velečasni Krunoslav Milovec kazao je kako se nada da će Adventski koncert postati tradicija u Maruševcu nakon što završe svi radovi na uređenju crkve. Okupljenima se obratio i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša izrazivši zadovoljstvo što je velikim interesom za koncert započeo program Adventa u Općini Maruševec koji se nastavlja Božićnim sajmom idućeg vikenda u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole u Maruševcu zatim Adventom u Jurketincu i na nogometnom igralištu Rudara 47 u Donjem Ladanju te na kraju ispraćajem stare godine na igralištu Gmajna u Čalincu.

Komentari