II. kolo Prvenstva Hrvatske

Agility: Na terenu Kinološkog društva cjelodnevna atraktivna natjecanja 50-ak svestranih pasa

Objavljeno: 17.04.2016. 08:58

Zadnja izmjena: 17.04.2016. 09:04

Foto: Arhiva

Danas u 9 sati na terenu Kinološkog društva Varaždin bit će održan agility u sklopu II. kola Prvenstva Hrvatske. Kako doznajemo od organizatora, očekuje se da će u natjecanju nastupiti oko 50-ak pasa iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Spretnost i točnost pasa na poligonu Kinološkog društva Varaždin, jednom od najljepših u Hrvatskoj, ocjenjivati će sudac iz Hrvatske, Igor Ljubi.

Natjecanje će trajati ovisno o broju natjecatelja do 17 sati. Proglašenje pobjednika za razrede Agility 1, 2 i 3 bit će oko 11.30, nakon kojeg slijede trke Open small, medium i large te njihovo proglašenje pobjednika.

Ulaz za sve posjetitelje je slobodan, a ukoliko se dolazi sa psom potrebno je sa sobom ponijeti putovnicu kućnog ljubimca (u kojoj je potvrda o cijepljenju).

Agility je natjecanje u kojem mogu sudjelovati svi psi (sa i bez rodovnice). U agility-u pas savladava postavljenu stazu pokazujući time svoju inteligenciju, vodljivost i spretnost. Suština agility-a je u odgojnoj i športskoj igri kojom se postiže prilagodba psa njegovom okruženju.

Ovaj sport zahtijeva velik sklad između vodiča i psa te za krajnji cilj ima njihovo savršeno razumijevanje. Stoga je neophodno da sudionici imaju elementarne osnove odgoja i poslušnosti.

Rad i trening sa psom kroz agility dodatno nas približava našem "najboljem prijatelju" te ukoliko ima zainteresiranih za trening agility-a, voditeljica agility grupe Janja Kanjuh bit će dostupna za sva pitanja.

Komentari