vrijedna investicija

Pripajanje Ivkoma Varkomu Lepoglavi će direktno donijeti 16,6 milijuna eura?

'To je omogućilo da dalje krenemo s izradom projektne dokumentacije'
Objavljeno: 22.02.2024. 18:04

Zadnja izmjena: 22.02.2024. 18:07

Pripajanje Ivkoma odvija se prema dogovorenom hodogramu, rekao je u intervjuu za eTV direktor Varkoma Bruno Ister. O tome kakav će to utjecaj imati na Lepoglavu i njihov projekt aglomeracije (vrijedan 125 milijuna kuna ili oko 16,6 milijuna eura), govorio je u našoj emisiji gradonačelnik Marijan Škvarić.

Škvarić kaže kako je Lepoglava kolateralna žrtva ne suradnje između Grada Ivanca i Grada Varaždin, a situaciju opisuje ovako: 'To je ono kad vam netko na terenu igra, a vi na tribini samo gledate'. Ono što je ponovno pokrenulo ovaj projekt jest Vladina odluka da cijeli jedan teritorijalni dio Županije bude jedno uslužno područje.

- To je omogućilo da dalje krenemo s izradom projektne dokumentacije i vjerujem da ćemo ove godine dobiti građevinsku dozvolu za izgradnju kanalizacijskog sustava i vodovodnog sustava na području aglomeracije. Nadam se da nismo zakasnili previše, da možemo i taj projekt aplicirati prema fondovima Europske unije - ističe Škvarić.

Podsjećamo, Lepoglava je bila u djelovnom području Ivkoma i još nekoliko opskrbljivača pa tako i Varkoma. Trenutno je u fazi izrada projektne dokumentacije, kako je naveo Škvarić, a želja Grada je da se 'povuku' bespovratna sredstva iz EU fondova jer Grad to ne može platiti iz vlastitih sredstava. 

Komentari