dobar odaziv

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Malom Bukovcu – prikupljeno 36 doza krvi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.08.2020. 13:46

Zadnja izmjena: 14.08.2020. 13:50

Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg organiziralo je u utorak akciju dobrovoljnog darivanja krvi za mještane općine Mali Bukovec. U akciji je prikupljeno 36 doza krvi.

Među darivateljima krvi, u kraju koji je poznat po velikom odazivu na takve akcije, bio je i načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković. – Naša je općina poznata po darivanju krvi i imamo jako puno darivatelja s preko 100 davanja. Godišnje su akcije dvaput u Malom Bukovcu i dvaput u Svetom Petru, na koje je odaziv jako velik. Crveni križ godinama održava ove akcije i ja se nadam da će tako biti i ubuduće. Naravno, posebno treba zahvaliti našim tvrtkama kao što su Stolarija Jakopčin i Galko koje zapošljavaju puno radnika i koje im dozvoljavaju da u radno vrijeme mogu dati krv. Osim što su ljudi humanisti u tom pogledu, to možemo reći i za takve tvrtke koje dopuštaju da njihovi radnici sudjeluju u tom humanom činu – rekao je Marković.

Načelnik ističe da je darivanje krvi obiteljska tradicija na ovom području te da ima primjera da ista obitelj ima tri generacije darivatelja. – Pozivam sve mlade da se pridruže u darivanju krvi, da podržavanjem ovakvih akcija i dalje budemo u vrhu Varaždinske županije što se tiče humanosti u smislu darivanja krvi – pozvao je načelnik.

 

Komentari