Akcija "Prošetajmo zajedno" povodom Dana bijelog štapa

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 11.10.2013. 14:57

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT - ilustracija

U sklopu projekta "Upalimo zajedno zeleno svjetlo" Udruga slijepih Varaždinske županije provodi edukacijske radionice za volontere i građane na kojoj sudionici imaju priliku naučiti koje je pravilno kretanje s videćim pratiteljem i kako funkcioniraju zvučni signali na semaforima.

Projekt je financiran od strane Regionalne zaklade za lokalni razvoj "Zamah" s ciljem informiranja i senzibilizacije građana za problematiku slijepih osoba u zajednici.

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa udruga će u ponedjeljak, 14. listopada u 16 sati organizirati šetnju za građane pod nazivom "Prošetajmo zajedno".

Šetnja će se održati na raskrižju Trga slobode i Kapucinskog trga u Varaždinu (kraj pošte), gdje se nalazi semafor s ugrađenom zvučnom signalizacijom i gdje je velika frekvencija ljudi.

Uz sudjelovanje samih slijepih osoba, volonteri će ponuditi mogućnost građanima da "ulaskom u tuđe cipele" probaju uz pomoć bijelog štapa i poveza uz videću asistenciju prijeći raskršće. Osim toga, građani će dobiti informacije i promotivne materijale te će moći u kontaktu sa slijepim osobama postaviti pitanja vezana uz sljepoću, a sve to uz prigodno osvježenje, sokove i grickalice.

Komentari