TURIZAM

Akcija „Tjedan odmora vrijedan“ - Što donosi iznajmljivačima, a što gostima?

Objavljeno: 06.10.2020. 18:54

Zadnja izmjena: 06.10.2020. 18:57

Grad Ivanec i Poslovna zona Ivanec ovog se mjeseca uključuju u akciju Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice „Tjedan odmora vrijedan“ te ujedno na uključivanje pozivaju sve iznajmljivače te sve ostale subjekte koji nude turističke sadržaje - OPG-ove, turističke agencije, izletišta, hotele, ugostiteljske objekte, planinarske domove i dr.

Ova akcija na razini cijele Hrvatske održat će se u tjednu od 16. do 25. listopada.

Uz aktivno poticanje lokalnih poslovnih subjekata da se uključe u „Tjedan odmora vrijedan“,  Grad i Poslovna zona će za sve iznajmljivače, kao i za one koji planiraju razvijati takav oblik privatnog poduzetništva i turističke ponude, održati nekoliko stručnih edukacija u cilju razvoja i unapređenja rada turističkog sektora u Ivancu.

Sanacija štete

Ove godine ova je akcija od posebne važnosti jer je usmjerena saniranju šteta koje turistički  trpi u razdoblju korona krize. Njome se želi pojačati interes domaćih turista za domaće, hrvatske destinacije, podjednako primorske, gorske i kontinentalne, te time produljiti sezonu.

Preduvjet za ponuditelje usluga je da svoje kapacitete u tom tjednu ponude po sniženim cijenama do 50% ili da ponude neki drugi oblik benefita kroz korištenje svojih sadržaja. Za sudjelovanje se potrebno registrirati na portalu, a prijave su otvorene do 15. listopada 2020.

Foto: Evina kuća, Lančić-Knapić, Ivanec

Komentari