PROBLEMI U LEPOGLAVI

Aktivirala se klizišta na području Lepoglave – Zaselak Hudini odsječen od ostatka grada

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.03.2018. 13:47

Zadnja izmjena: 11.03.2018. 13:47

Kako javljaju iz Lepoglave, rano jutros odron zemlje zatrpao je jedinu cestovnu komunikaciju naselja Hudini u Višnjici s ostatkom grada Lepoglave. Naime, uslijed naglog topljenja snijega velike količine vode, koje su prodrle u zemlju, uzrokovale su klizište koje je u zatrpalo lokalnu nerazvrstanu cestu zbog čega su stanovnici zaselka Hudini u visinskom dijelu Višnjice ostali bez jedine cestovne komunikacije.

Na teren su odmah izašle gradske službe koje je predvodio načelnik Stožera civilne zaštite grada Lepoglave i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić, te predstavnik tvrtke TTG iz Višnjice, Tomica Zgrebec, tvrtke koja održava lokalne nerazvrstane ceste na gradskom području. Na licu mjesta su dogovorili hitnu privremenu sanaciju klizišta odnosno što brže probijanje cestovne komunikacije kako bi žitelji naselja Hudini i vikendaši mogli svoje automobile odvesti na područje koje nije ugroženo klizištima odnosno kako bi mogli u ponedjeljak otići na posao i vratiti se kućama.

- Za sad ne postoji ugroza obiteljskih kuća tako da su građani i njihova imovina na sigurnom, ali poučeni višegodišnjim iskustvom klizišta na lepoglavskom području, očekujemo još klizanja terena i raznih odrona jer se najavljuje kiša, a i snijega još uvijek ima koji će učiniti svoje. Dajemo sve od sebe da im se maksimalno pomogne – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je cijelo vrijeme na terenu s gradskim službama.

Na žalost, ne samo u navedenom zaselku, došlo je do klizanja tla na još nekoliko lokacija na području grada Lepoglave, većinom na području Višnjice te u Kameničkom Podgorju, a prema prvim informacijama kojima raspolažemo, i vatrogasci su na brojnim tehničkim intervencijama od jutra.

Komentari