Naredba jedinstvenoga upravnog odjela

Ambrozija problem i u Trnovcu Bartolovečkom - propisane i novčane kazne u slučaju nepridržavanja

Objavljeno: 14.08.2016. 14:41

Zadnja izmjena: 14.08.2016. 14:44

Foto: Ilustracija

Na temelju članka 116. stavka 1. točke 1., u vezi s člankom 12. stavak 1. Odluke o komunalnom redu Općine Trnovec Bartolovečki i u vezi s člankom 5. Odluke o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina te mjerama zaštite od požara na poljoprivrednom, Jedinstveni upravni odjel Općine Trnovec Bartolovečki donosi sljedeću naredbu.

Vlasnici, posjednici i korisnici poljoprivrednoga obrađenog i neobrađenog zemljišta (vrtova, oranica, livada) dužni su u roku od 21 dan od dana objave ove naredbe (objavljeno 2. kolovoza) urediti zemljište, odnosno spriječiti i suzbiti zakorovljenost (širenje ambrozije, drugih alergenih biljaka i sl.) prvenstveno mehaničkim sredstvima (malčiranjem, redovitom višegodišnjom košnjom, plijevljenjem i pročupavanjem izbjeglih biljaka) ili uporabom herbicida koji imaju dozvolu za promet i primjenu u Republici Hrvatskoj.

U slučaju nepridržavanja propisana je novčana kazna, i to za fizičke osobe u iznosu od 450 kuna, za pravne osobe u iznosu od 2.000 kuna, a za fizičke osobe obrtnike u iznosu od 1.500 kuna.

Komentari