NOGOMETNI KLUB IVANČICA

Analizom protekle sezone do bolje pripreme za predstojeću sezonu u višem rangu

Objavljeno: 02.07.2019. 18:26

Zadnja izmjena: 02.07.2019. 18:27

NK Ivančica, prvak 1. Županijske nogometne lige ŽNS Varaždin rekapitulira proteklu sezonu i priprema se za novu u višem rangu natjecanja.

Ukupno je u sezoni 2018/19. za prvenstvene utakmice seniora aktivirano 23 igrača  od kojih je 10 mlađih  ispod  21 godine među, kojima su bila četiri juniora i tri kadeta. S obzirom da je od početka prvenstva postavljen cilj osvajanja 1. mjesta, nije bilo moguće previše eksperimentirati s najmlađim igračima. Na prvenstvenim utakmicama je u prosjeku igralo 14 igrača i gdje god je bila prigoda priliku je dobilo  svih pet mogućih zamjena.

  • Ukupno su postigli 96 pogodaka ili 3,7 po utakmici i tako bili najefikasniji u ligi.
  • Ukupno su primili 18 pogodaka ili 0,69 po utakmici i tako imali najbolju obranu u ligi.
  • Ukupno je osvojeno 64 boda ili 82,05 %  od mogućih bodova.

Od 23 igrača pogotke je postiglo čak 13 igrača (56% momčadi) od kojih je čak sedam nenapadača to najbolje govori o načinu igre NK Ivančica. Taj pokazatelj bio je jedna je od najvećih odlika igre Ivančana jer nisu ovisili o jednom ili dva strijelca, već je igra bila koncipirana na maksimalnom korištenju svih pucačkih i realizatorskih sposobnosti većine igrača – tom prepoznatom napadačkom potencijalu prilagođeni su mnogi treninzi i tako je postavljana i vođena taktika igre prije i tijekom utakmice kroz čitavo prvenstvo – od prvog kola nakon odrađenih ljetnih priprema.

Istovremeno uvijek je formirana najjača moguća obrana sa četiri igrača koji su u pravilu morali igrati u čitavoj širini terena našeg zadnjeg reda sa obaveznom zamjenom bekova i krilnih  napadača u fazi napada iz zadnjeg reda jer je 90% napada i počinjalo mirnom igrom iz zadnjega reda. Napad je u pravilu građen mirnom pas igrom od noge do noge i sa što manje dodira. U određenim utakmicama pojedinim igračima ciljano je dana  sloboda i podrška u smislu maksimalnog korištenja njihovih osobnih igračkih i napadačkih potencijala, a što je poglavito došlo do izražaja u najvažnijim utakmicama pred kraj prvenstva. Početni raspored igrača u većini utakmica (90%) bio je 4-2-3-1, nekoliko puta postavljeno je 4-4-2 ili 4-3-3. Te tri varijante su u pojedinim dijelovima utakmica u pravilu bile korištene tijekom čitavog prvenstva, a prema potrebi i situaciji na terenu su se neprimjetno za protivnika izmjenjivale.

Ukupno su u sezoni 2018/19. realizirali:

  • Odrađeno je 109 treninga 
  • Odigrano je osam ciljanih – većinom teških  pripremnih utakmica s jakim suparnicima
  • Odigrane su tri Kup utakmice, ispali su od NK Varaždin
  • Odigrano je 26 prvenstvenih utakmica
  • Sveukupno  je odrađeno 146 zadanih aktivnosti seniorske momčadi

Trener NK IVančica Damir Friščić ovako, ukratko opisuje sezonu i dosegnute ciljeve. 

- Na početku sezone postavlo sam čvrste kriterije i jasne ciljeve  te je igračima rečeno da su tri faktora za uspješnu sezonu i biti dio momčadi najvažnija  i to redoslijedom kako slijedi:

  1. Kvaliteta igrača kao osobe i čovjeka
  2. Odnos prema zadanim zadacima i radu
  3. Kvaliteta igre

Slijedom gore iznijetoga uz sportske dostignuti su i ostali bitni ciljevi, a što dokazuje osvajanje i titule najfer momčadi  lige. Bili smo najkorektnija i momčad s najmanje žutih kartona te sa samo jednim isključenim  igračem (nenamjeran oštar prekršaj) tijekom čitavog prvenstva.

Treba istaći da smo u  tom odlučujućem dijelu prvenstva praktično igrali sa samo 5 zdravih i spremnih igrača bez standardnih Friščića i Loparića radi povreda, bez M. Jerebiča i Vukovića radi posla, Pomagali su koliko su mogli povrijeđeni Ribić (leđa) rekonvalescent Kolarek, bolesni Vinceković i Eršegović kao i poluspreman D. Jerebič uz značajan doprinos vratara Andreića koji je u tim derbijima bio na svojoj inače visokoj razini. Zadnje dvije utakmice kao prvaci odigrali smo za svoju dušu, za brojne gledatelje, uz puno izostanaka standardnih prvotimaca sa dosta mladih igrača i kao takovi postigli smo u lijepim i kvalitetnim tehnički vrlo dopadljivim igrama još 11 pogodaka te smo sezonu završili uz odobravanje velike većine i šire javnosti opušteno, dostojanstveno, kao prava dobro organizirana klapa pred kojom je lijepa budućnost.

Čestitam igračima, suradnicima, upravi i vjernim navijačima na povratku u one lige gdje pripadamo kroz jednu od najljepših i najuspješnijih sezona u dugoj povijesti ivanečkog nogometa i našega kluba, naglasio je Friščić

 

 

Komentari