STOLNI TENIS

Andrea Pavlović nastavlja s odličnim igrama na U21 EP u Varaždinu

HSTS

Objavljeno: 06.03.2020. 08:00

Zadnja izmjena: 06.03.2020. 08:11

Andrea Pavlović nastavila je s odličnim igrama na Europskom prvenstvu do 21 godine, koje se igra u Varaždinu.

Dvadesetgodišnja hrvatska reprezentativka prošla je u osminu finala u sve tri kategorije, pojedinačno, parovi i mješoviti parovi.

U pojedinačnom je pobijedila Čehinju Stepanovu (4:0) i petu nositeljicu Slovakinju Kukulkovu (4:0), te joj preostaje još susret sa Slovenkom Stražak, koja je dosad ostvarila pobjedu i poraz. No, to će biti meč koji će odlučivati s kojeg će naša igračica među 16 najboljih. Za prvo mjesto skupine E dovoljan joj je set protiv slovenske stolnotenisačice. Inače, Andrea u dosadašnjih pet susreta u pojedinačnom dijelu nije ispustila niti set!
Što se tiče parova Pavlović i Ukrajinka Bratejko su s 3:0 (5, 5, 9) pobijedile Šveđanke Roose i Edvinsson te ih za četvrtfinale čeka susret sa šestim nositeljicama Francuskinjama Mostafavi i Fort. U mješovitim parovima Pavlović i Moldavac Putuntica su s 3:0 nadigrali poljski par Kubik i Wegrzyn te će za četvrtfinale igrati s odličnim Rumunjima Pleteom i Diaconu.

U istom ritmu

- Stvarno sam zadovoljna i drugim danom, i dalje sam u istom ritmu i nadam se da ću tako i nastaviti. Igram dobro, ali sada tek treba pružiti one najbolje partije. Tek dolaze jako teški mečevi. Što se tiče podatka da nisam izgubila seta to je lijepo, ali iskreno uopće o tome ne razmišljam. U glavi mi je samo igrati poen po poen, rekla je Andrea Pavlović.
- Dvaput sam igrala s Kukulkovom na međunarodnim turnirima, zadnji puta prošle godine u portugalskom Gondomaru na EP do 21 godine. To je bilo jako "gusto", izgubila sam 4:2 u šesnaestini finala i drago mi je da sam pronašla rješenje. Ona je nezgodna igračica, ima soft na backhandu, trener Darko Arapović i ja smo se pripremili taktički dobro za taj meč. Kukulkova je dosta jaka u svim elementima igre, pa je trebalo pronaći pravo rješenje. I na kraju smo uspjeli!, zadovoljno je zaključila Pavlović.
U osmini finala parova imat ćemo još dvije predstavnice. Arapović i Engleskinja Payet za četvrtfinale će igrati s osmim nositeljicama Garciom i Martins (Špa/Por), a Vukelić i Mađarica Feher s drugim nositeljicama Lung i Kukulkova (Bel/Svk).

Pojedinačno
Pavlović (Hrv) - Stepanova (Češ) 4:0 (10, 4, 5, 2), Kukulkova (Svk) - Pavlović (Hrv) 0:4 (-10, -6, -8, -9)

Parovi
Stolnotenisači, 1. kolo: Putuntica/Martinko (Mda/Češ) - Kolodziejczyk/Zovko (Aut/Hrv) 3:0 (5, 6, 7)

Stolnotenisačice, 1. kolo: Arapović/Payet (Hrv/Eng) - Slazak/Szymczak (Pol) 3:2 (9, -9, -9, 4, 11), Stepanova/Bardač (Češ/Hrv) - Grigelova/Yovkova (Bug) 1:3 (8, -8, -4, -7), Feher/Vukelić (Mađ/Hrv) - Klee/Schreiner 3:1 (-12, 9, 3, 8), Roose/Edvinsson (Šve) - Pavlović/Bratejko (Hrv/Ukr) 0:3 (-5, -5, -9)

Mješoviti parovi
2. kolo: Bertrand/Mostafavi (Fra) - Zovko/Vukelić (Hrv) 3:0 (6, 11, 8), Putuntica/Pavlović (Mda/Hrv) - Kubik/Wegrzyn (Pol) 3:0 (7, 9, 3)

Komentari