kako onda opravdati izostanak

ANKETA Evo kako su učenici reagirali na to da liječnici više neće pisati ispričnice

Objavljeno: 20.09.2016. 11:14

Zadnja izmjena: 20.09.2016. 12:28

Foto: Sonja Ognjenović

Liječnici opće prakse najavili su kako od 1. listopada više neće izdavati ispričnice učenicima, osim ako se nisu kod njih i liječili, a kao razlog su naveli "opterećenost administrativnim zadacima koje im daju druga ministarstva".

Danas smo već pitali lokalne liječnike što misle o toj odluci, a nakon njihova obrazloženja, nismo mogli izostaviti bitne aktere u ovoj priči, a to su sami učenici. Zaustavili smo neke u šetnji gradom i pitali ih njihovo mišljenje.

>>U Hrvatskoj se digla prašina - pitali smo domaće liječnike hoće li i dalje davati ispričnice

Filip Jaguljnjak kazao je: - Mislim da bi silo super da i dalje pišu ispričnice. Ispričnice mi trebaju u prosjeku svakih par mjeseci.

- Trebalo bi se to izdavati, pa čak ni mama ne bi trebala to potpisati, jer meni nema smisla da se ne vjeruje doktorskoj ispričnici. Ne smiju nikako prestati pisati ispričnice, a ako je i 'potkupljena ispričnica' to nije moja stvar...  - mišljenja je Patrik Čuvalo.

- Doktori trebaju nastaviti pisati ispričnice, jer što da se dogodi neki slučaj bizarne bolesti, u koju ne bi povjerovali profesori... što onda? - pita se Karlo Geček.

- To nije dobro. Ipak, profesori bi trebali vjerovati roditeljima ako smo bolesni. No, ako smo stvarno bolesni, trebaju nam ispričnice - misli Erin.

Lucija se slaže s Erin: - Ispričnica mi ne treba često, ali kad treba onda bi bilo dobro da mi je doktor napiše.

- Uopće se ne slažem s time, jer onda bi roditelji trebali dolaziti u školu svaki put kad mi treba opravdati sat, a možda žive jako daleko i za to nemaju priliku - kazao je Josip Ignac, a kaže kako mu ispričnica treba barem jedanput tjedno.

Filip Kučar se također ne slaže s ovom idejom: - Ispričnice bi se trebale izdavati, jer možda roditelji ne mogu dolaziti uvijek u školu, a ispričnica mi treba također jednom tjedno.

 

Komentari