prijedlozi varaždinaca

ANKETA: Varaždinci o Španciru: ''Skratite ga i dajte nam više glazbe''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.08.2017. 15:19

Zadnja izmjena: 28.08.2017. 16:52

Foto: Luka Šalamun

Završio je Špancirfest, dojmovi su se slegli, a varaždinske ulice ovog su jutra bile neobično prazne. Gradonačelnik Čehok uputio je zahvalu svima koji su sudjelovali u organizaciji, ali i svim posjetiteljima, a jedna stvar posebno nam je zapela za oko.

Naime, gradska vlast poručila je kako će će u pripremi slijedećeg, jubilarnog Špancirfesta povesti širu raspravu i pozvati građane da svojim savjetima i sugestijama kažu kakav Špancirfest i kakve sadržaje na Špancirfestu građani i posjetitelji žele.

Tim povodom pitali smo građane kako im se svidio ovogodišnji festival i imaju li kakve ideje za sljedeću godinu.

 

- Ovaj špancir mi je među najboljima.Bilo je jako puno sadržaja i dalo se naći za svakog ponešto i bilo mi je odlično. Što se prijedloga za slijedeću godinu tiče, odmah se prvog dana vidlo da trebaju biti koncerti na Kapucinskom trgu jer bi tamo stala velika pozornica i više ljudi, a što se izvođača tiče, ne moraju biti neki jako poznati izvođači, i ovo je bilo sasvim dobro.- rekao je Mirko

 

- Ja bih predložio malo više zabave, odnosno glazbe i koja pozornica više. – poručio je Mario Sambolec

 

- Program je namijenjen više za stariju populaciju pa bi se trebali organizirati koncerti za mlađe.- rekla je Stela dok je Leonarda poručila kako bi se festival trebao skratiti te bi ga samim tim posjetilo i više ljudi.

 

- Imam osjećaj da ove godine nije bilo toliko posjetitelja, a naročito mi se čini da u Draškovićevoj ulici nije bilo toliko obrtnika iako im je grad sufinancirao štandove. Po noći nije bilo tolko dernjave i to mi je odlično, ali mislim da je sve skupa bilo malo skromnije. Ja bih predložio više lokalnih društava, udruga i izvođača.- napomenuo je Marijan.

 

Vrijeme je bilo odlično, a najviše su mi se svidjele balerine na štulama. Ja bih predložio da ipak za slijedeću godine smisle neke nove sadržaje jer nas kopiraju i baš zato moramo imati nešto drugo. Malo tko na svijetu ima takve sadržaje, ali treba biti nešto drugo.

 

 

Rezultati ankete

Koju biste ocjenu dali ovogodišnjem Špancirfestu?

1 - Loše

22%

2 - Prolazno

25%

3 - Dobro

27%

4 - Vrlo dobro

18%

5 - Odlično

9%

Komentari