Varaždinske vijesti: Smjena Antuna Klarića podigla prašinu

Objavljeno: 23.02.2011. 18:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Nakon 15 godina na mjestu zamjenika glavnog urednika Varaždinskih vijesti, Antun Klarić je danas smijenjen s te dužnosti.

Dugogodišnji zamjenik glavnog urednika Varaždinskih vijesti Antun Klarić jutros je smijenjen s dužnosti. Klarić nam je rekao da ga je jutros glavni urednik Ernest Fišer, bez ikakve prethodne najave, pozvao na sastanak i obavijestio ga da više nije zamjenik glavnog urednika.

- Kao najvažniji razlog zašto sam smijenjen Fišer je istaknuo navodni urednički gaf koji sam počinio objavom razgovora sa predsjednicom Županijske skupštine Dubravkom Biberdžić u ovom broju Varaždinskih vijesti. Zamjerio mi je isto tako i to da sam prije oko 5 godina svojim novcem za sebe kupio dionice Varaždinskih vijesti bez njegove privole te da sam na nedavnom sastanku zaposlenika glasovao protiv jednog njegovog prijedloga. Isto tako zamjerio mi je i to da je tvrtka mog brata, "Galerija Klarić", na javnom natječaju koji je raspisala Varaždinska županija dobila posao izrade "Županijskih vijesti" vrijedan 37 tisuća kuna godišnje - rekao nam je Klarić.

Klarić je naglasio da su jutrošnji događaji dokaz da su samovolja i strahovlada u Varaždinskim vijestima kulminirali.

- Uskoro će proces demokratizacije morati doći i u Varaždinske vijesti. Očekujem da će Varaždinske vijesti prestati lobirati za jednu političku opciju i da će postati ogledalo stvarnosti i realnosti – naglasio je Klarić.

Fišer: Smijenjen je zbog nanošenja materijalne štete

- Istina je da je g. Klarić smijenjen sa svoje pozicije, ali isključivo zbog nanošenja izravne materijalne štete tvrtki u kojoj već godinama radi - rekao nam je Ernest Fišer, glavni urednik Varaždinskih vijesti.

Fišer navodi da je Klarić smijenjen zbog toga što je "minirao" posao izrade "Županijskih vijesti", za koji se na javnom natječaju prijavile i Varaždinske vijesti, te je u konačnici prihvaćena ponuda tvrtke njegovog brata  - "Galerije Klarić".

- Klarić je znao uvjete naše ponude i onda tvrtka njegovog brata ponudi bolje uvjete. Ma molim vas! Zar ga trebam nagraditi za to što je tvrtci u kojoj radi nanio štetu od oko 200 tisuća kuna? Osim toga postojala je i mogućnost da sad pri izradi "Županijskih vijesti" koristi našu građu. Zato je i premješten na drugu poziciju unutar tvrtke - objasnio je razlog smjene Fišer.

Sporni intervju s Dubravkom Biberdžić

U izjavama za ostale medije Klarić je naveo da je zbog objave intervjua s Dubravkom Biberdžić u tekućem broju intervenirao i gradonačelnik Ivan Čehok, i da mu je Fišer rekao da je tekst štetan za Varaždinske vijesti, te da je - naručen.

- Istina je da sam zvao g. Fišera i raspravljali smo o Nadzornom odboru i o vlasništvu, jer Grad Varaždin je vlasnik 22 posto dionica Varaždinskih vijesti. Ali ne bavim se niti Klarićem ni ostalim zaposlenicima, a u uređivačku politiku se sigurno ne miješam - rekao nam je Čehok, priupitan oko navoda smijenjenog urednika Varaždinskih vijesti.

Fišer pak kaže da je intervju s Dubravkom Biberdžić naručen bez njegovog znanja kao glavnog urednika, i da je to samo jedan od niza gafova koje je Klarić napravio kroz godine, ali da to sigurno nije i ne bi bio razlog za njegovu smjenu, već isključivo nanošenje materijalne štete matičnoj tvrtki.

Komentari