Rimljani i nimfe oko nas

Aquafest 2016.: Varaždinske Toplice će probuditi svoju rimsku povijest

Objavljeno: 26.05.2016. 09:06

Zadnja izmjena: 26.05.2016. 10:04

Foto: Screenshot

Od 2. do 4. lipnja, Rimljani će "zauzeti" Varaždinske Toplice i probuditi povijest grada koji leži na termalnim vrelima, a čija se kultura zasniva na bogatom nalazištu iz rimskih vremena.

Festival Aquafest održava se svake godine, a posjetitelji mogu uživati u oživljenoj rimskoj povijesti grada i bogatom programu. Ovogodišnji program Aquafesta ponuditi će jedinstvene rimske igre, rimske kreativne radionice, sajam tradicijskih proizvoda i zanata, dok će gastronomija biti inspirirana starim Rimljanima.  

Tako će prvi dan u Parku dr. Ivana Krstitelja Lalanguea biti  postavljen rimski tabor, a održat će se i sajam tradicijskih proizvoda i zanata. Večer je rezervirana za druženje pod bakljama. Život rimskog tabora probudit će se drugi dan festivala, kad će se održati i 48. utrka grada Varaždinske Toplice. U kino dvorani posjetitelji će moći naučiti o novim arheološkim nalazima iz Varaždinskih Toplica. Navečer će se "odigrati" prinašanje žrtve božicama Diani i Luni. 

Posljednji dan festivala moći će se posjetiti Arheološki postav Zavičajnog muzeja, a održat će se i rimska povorka gradom. Manifestaciju će posjetiti i rimski car Konstantin, a održat će se i borbe legionara, rimske igre, razne radionice i predavanja, prezentacija rimske masaže i odabir najljepše nimfe. Organizatori Aquafesta, Turistička zajednica Grada Varaždinskih Toplica, pozivaju sve da se pridruže ovoj jedinstvenoj manifestaciji.

Komentari