'BIG SEE'

Arhitekti multifunkcionalne dvorane u Ludbregu osvojili vrijednu nagradu

Objavljeno: 28.02.2024. 18:24

Zadnja izmjena: 28.02.2024. 18:31

Foto: Facebook (Gradečki projekt)

Arhitektonski tim Robert Gradečki i Iva Džidić iz tvrtke Gradečki projekt pobjednik je natjecanja BIG SEE interior design award 2024., a vrijednu nagradu osvojili su za projekt uređenja multifunkcionalne dvorane Centra za kulturu i informiranje "Dragutin Novak" u Ludbregu.

Inače, BIG SEE Awards pokrenute su kao regionalne nagrade za sustavno istraživanje i promicanje kreativnog i poslovnog potencijala jugoistočne Europe. S ambicijom povezivanja kreativnosti izvan regionalnih granica, prerasli su regionalne okvire i postali internacionalni. Danas BIG SEE Awards doprinosi jedinstvenim i originalnim kreativnim postignućima u arhitekturi, interijeru, dizajnu proizvoda i mode na globalnoj razini što govori o značaju ove nagrade.

- Multifunkcionalna je možda ispravnije izraziti kao višenamjenska. To su dvorane mahom smještene u manjim gradovima i općinama, koje su otvarane unutar društvenih domova, domova kulture, pučkih učilišta i sličnih jedinica kao dašak kulture u malim sredinama. Ludbreg ima fantastičnu glazbenu školu te se dvorana CZKI koristi za koncerte. Kompletan projekt smo prilagodili akustici, bez ikakvih kompromisa to je bio uvjet broj 1 - rekao je Robert Gradečki.

'Dobra odluka za Ludbreg'

Podsjetimo, Ludbreg je dočekao otvorenje dvorane u listopadu 2022. godine.

- Prošle 2023 godine imali smo 87 projekcija filmova na kojima je bilo 3.332 gledatelja, tome treba pridodati koncerte, kazališne predstave i različita druga događanja u našoj organizaciji s 3.928 posjetitelja, tako da se ova investicija u potpunosti pokazala dobrom odlukom za Grad Ludbreg. Moja vizija iz 2016. godine kad je izrađeno prvo idejno rješenje, a zatim i projekt obnove dvorane pokazao se kao dobra ideja. Čestitam Gradečki projektu na osvojenoj nagradi - dodaje Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje "Dragutin Novak".

Komentari