završeni sanacijski radovi

Asfaltirana cesta uz klizišta na nerazvrstanoj cesti Prigorec – Željeznica

Objavljeno: 09.09.2020. 14:24

Zadnja izmjena: 09.09.2020. 14:25

Jučerašnjim polaganjem asfalta na cestu na predjelu Jazvečina u Prigorcu, kraju su privedeni višemjesečni radovi na sanaciji dvaju velikih klizišta koja su se na nerazvrstanoj cesti Prigorec – Ivanečka Željeznica aktivirala 2018. godine i mještanima zadala velike probleme.

Osobito problematično bilo je ono sa zapadne strane, koje je potpuno razorilo cestu. Prometnica je, naime, „otklizala“ više od 20 metara niz iznimno strmu padinu te mještanima presjekla prilaz nekretninama.  Kako bi im omogućio prilaz vinogradima i klijetima, Grad je intervenirao na način da im je uredio alternativni šumski put iz pravca Željeznice. Opsežni radovi na sanaciji klizišta, koji su počeli u lipnju, ovime suprivedeni kraju. 

Oba klizišta su sanirana, uređena je odvodnja, a uz asfaltiranu cestu postavljene su kanalice i rubnjaci. Predstoji završno uređenje bankina, a dodatno će se urediti i spomenuta šumska cesta.  Izvedeni radovi vrijedni su gotovo 700.000 kuna, od čega je Grad Ivanec prijavom na javni poziv od Hrvatskih voda povukao 415.000 kuna potpore. 

Ovo je već šesto klizište koje je Grad uspio sanirati tijekom protekle tri godine, a za što je iz Ministarstva graditeljstva i Hrvatskih voda dosad dobio blizu 2 milijuna kuna potpora.  Sve radove obavila je tvrtka Završni radovi Krešo iz Krapinskih Toplica, koju je Grad Ivanec u postupku javne nabave odabrao kao najpovoljnijeg izvođača.

Komentari