Varaždinski miting jedna od posljednih prigoda za atletsko SP

Piše: evarazdin

Objavljeno: 16.07.2011. 09:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Na terenima sportskog centra Sloboda u Varaždinu u subotu, 16. srpnja 2011. godine će se održat 4. Međunarodni atletski miting  - „Varaždin 2011“.

Već četiri godine zaredom, sredinom srpnja, varaždinski atletski miting koji organiziraju vrijedni amateri iz  AK Varaždin postaje središnji atletski događaj u ovom dijelu Europe. Ove godine to čine u  suorganizaciji s ZSUG-a Varaždina, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Na varaždinskom mitingu će se već tradicionalno predstavit svi ponajbolji atletičari iz zemalja regije; Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Miting počinje u 18,15 sati svečanom ceremonijom otvaranja, a za gledatelje bi jedna od najatraktivnijih disciplina, mogla biti utrka na 100 metara, koja počijne u 18,45 sati . Pola sata kasnije, u 19,15 sati na rasporedu je utrka na 800 m.

Atletski klub Varaždin na mitingu će predstaviti sve svoje najbolje atletičarke i atletičare, a predvodit će ih hrvatski reprezentativac, 400-metraš Željko Vincek, koji nastupa u 19,45 sati.

Kako je varaždinski atletski miting jedna od posljednjih prilika da se uhvati norma za Svjetsko prvenstvo koje će se ove godine održati krajem kolovoza u Južnoj Koreji, vrijedni organizatori očekuju dolazak preko 150 najboljih atletičara iz susjednih zemalja, kojima je Varaždinzbog blizine idealna prilika za lovljenje norme koja im osigurava odlazak na Daleki istok.

Organizatori očekuju da će miting biti vrlo uzbudljiv, pun  adrenalina i s nekoliko postignutih rekorda. Predviđanja organizatora zasigurno su najljepša pozivnica da cijelu obitelj uzmete pod ruku i provedete jedno prekrasno ljetno predvečerje na sportskom centru Sloboda.

Komentari