tradicionalna aukcija

AUKCIJA SLIKA Čak 22 tisuće kuna prikupljene su za studente Općine Breznički Hum

Objavljeno: 18.12.2016. 13:04

Zadnja izmjena: 18.12.2016. 13:10

Foto: Općina Breznički Hum

Na tradicionalnom predblagdanskom druženju ljubitelja likovne umjetnosti, autora djela i žitelja Općine Breznički Hum, u subotu je u restoranu Francina u Breznici održana 5. aukcija slika koja je uključivala tridesetak umjetničkih djela nastalih na likovnoj koloniji u svibnju.

U popratnom dijelu programa sudjelovala je grofica Lujza Erdody, koja je svojim inspirativnim riječima podsjetila na potrebu međuljudskog zajedništva i dobrote, te pjesnikinja Ružica Kišur Črlenec, koja je pomogla ovu humanitarnu aukciju i stipendiranje studenata prodajom svojih zbirki pjesama 'Otprti obluk'.

Tijekom aukcije su prodana sva umjetnička djela, te su ovom, hvalevrijednom manifestacijom prikupljene čak 22 tisuće kuna.

Načelnik Zoran Hegedić je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo zahvalivši sudionicima koji su darivanjem novčanih iznosa putem aukcijske prodaje postigli svrhu ove humanitarne aukcije, te je naglasio kako će novac ovogodišnje aukcije uvelike pomoći općinskom proračunu tijekom realizacije stipendiranja studenata s područja Općine Breznički Hum.

 

Komentari