Aukcijom slika prikupljena sredstva za Orkestar limene glazbe Sveti Martin iz Brezničkog Huma

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 20.12.2015. 19:58

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 14:58

Foto: Općina Breznički Hum

Na tradicionalnom predblagdanskom druženju ljubitelja likovne umjetnosti, autora djela i žitelja općine Breznički Hum u restoranu Francina u Breznici održana 4. aukcija slika, a prikupljeno je 27.050 kuna koje će općina donirati Orkestru limene glazbe Sveti Martin iz Brezničkog Huma.

Tridesetak je djela s aukcije nastalo u svibnju na likovnoj koloniji koju je pohodilo dvadesetak slikara s područja regije, Zagreba i okolice, a među slikarskim raritetima u ponudi ove se godine našla serigrafija poznatoga hrvatskog slikara naive Franje Klopotana iz Presečna s originalnim potpisom.

Najvišu je cijenu na aukciji, međutim, postigao drugi manje poznati domaći autor Josip Marenčić iz Gornje Rijeke, čije je ulje na platnu naziva "Srce Isusovo" na dražbi doseglo 3.600 kuna, odnosno čak 3.100 kuna više od početne cijene.

Kao i uvijek i ovaj su puta na aukciji prodane sve slike, a ukupno je prikupljeno 27.050 kuna koje će općina donirati Orkestru limene glazbe Sveti Martin iz Brezničkog Huma.

Po završetku aukcije slika općinski načelnik Zoran Hegedić bio je zadovoljan prikupljenim iznosom, rekavši kako su prethodnim trima aukcijama prikupljena sredstva za dobrovoljna vatrogasna društva iz Brezničkog Huma, Ščepanja i Radešića dok će ove godine novac biti usmjeren Udruzi limene glazbe za kupnju novih instrumenata.

- Posebno veseli što su naši poslovni partneri, direktori poduzeća i kolege načelnici nekih općina prepoznali mogućnost da na ovaj način nabave  blagdanske poklone za svoje poslovne partnere te nas podržali u namjeri da održimo ovu lijepu božićnu i novogodišnju tradiciju - kazao je načelnik Brezničkog Huma uputivši ujedno božićnu i novogodišnju čestitku žiteljima svoje općine.

Komentari