lijepo druženje

Autoklub 'Varteks' svečano obilježio 75 godina uspješnog djelovanja

Objavljeno: 12.04.2022. 13:48

Zadnja izmjena: 12.04.2022. 13:56

Autoklub „Varteks” jedan je od pedesetak klubova koji djeluju u HAK-u. Brojne su aktivnosti koje je provodio kroz desetljeća svojeg djelovanja – od edukativnih radionica do sajma rabljenih osobnih vozila. No, posebno mjesto u djelovanju pripada prometnoj kulturi, prometno-odgojne aktivnosti djece i mladeži te ekologiji.

Zbog korone, umjesto prošle, 75. godišnjica djelovanja obilježena je skromnom svečanošću ove godine. U svojem izvješću, predsjednik kluba Josip Vugrinec prisjetio se kroz povijest i važnih datuma. U sklopu Narodne tehnike 1946. godine osnovan je Auto-moto savez Hrvatske, a 15 kolovoza 1946. u sklopu Radničkog fiskulturnog društva „Tekstilac” oformljena je sekcija moto-športa što je i početak djelovanja današnjeg autokluba „Varteks”. Prva ocjenska vožnja u sklopu moto-sekcije održana je 6. ožujka 1947. na relaciji Varaždin-Babinec. Tih je godina u Varaždinu registrirano tek desetak vozila.

A onda se nižu uspjesi i brojne aktivnosti za koje je klub dobivao i javna priznanja.

Na redovnoj skupštini kluba, povodom značajnog jubileja zaslužnim članovima dodijeljena su priznanja. Dobili su ih – Branko Čepin, Zlatko Domislović, Branko Hančić, Bojana Šupljika, Franjo Ipša, Jasna Jaklin, Josip Vugrinec, Stjepan Šegović, Srečko Rukavina.

Danas klub ima 450 članova. Zbog pandemije mnoge su aktivnosti svedene na minimum, a neke i potpuno obustavljene. No nadamo se, ističe predsjednik Josip Vugrinec, skoroj normalizaciji, a u planu su i neki novi projekti.

Komentari