Avar: Termoplin i dalje izbjegava odgovore na konkretna pitanja

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 12.03.2014. 18:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Nakon priopćenja iz gradske tvrtke Termoplin, oglasio se i nezavisni gradski vijećnik Zlatan Avar.

Podsjećamo, u ponedjeljak se na sjednici varaždinskog Gradskog vijeća Avar osvrnuo na poslovanje Termoplina.

>> Avar: Termoplin je sramota za Grad, treba mijenjati direktora

Iz Termoplina su reagirali priopćenjem zbog, kako je navedeno, "niza netočno iznijetih činjenica koje govore u prilog neinformiranosti nezavisnog gradskog vijećnika, gospodina Zlatana Avara.", te su odbacili "sve navode i insinuacije iznijete na sjednici Gradskog vijeća".

>> Termoplin: Navodi o nezakonitom poslovanju su neistiniti

Na spomenuto je priopćenje stigao odgovor Zlatana Avara:

"Osobno nisam iznenađen priopćenjem gradskog trgovačkog poduzeća Termoplin d.d. Bio bih jako zadovoljan kada bi se poštovali svi propisi i zakoni koji su navedeni u ovom priopćenju. Tada ne bi bilo nezadovoljstva građana niti bi bilo pitanja od strane gradskih vijećnika.

Pitanja, kako moja, tako i kolege Saše Crnčića iz HDZ-a i dalje su ostala neodgovorena. Podsjećam, radi se o sklapanju ugovora Termoplina sa drugim pravnim subjektima u cilju zaštite monopolističkog položaja u distribuciji plina te obavijestima napisanima na papirićima koje Termoplin ostavlja u poštanskim sandučićima građana bez žiga i potpisa, a u cilju naplate dugovanja koje uopće nije obrazloženo. Takve obavijesti itekako predstavljaju kršenja prava potrošača. Odgovore očekujemo nakon sjednice Nadzornog odbora kao što je i gradonačelnik izjavio u svom odgovoru gradskim vijećnicima.
Koristim priliku da podsjetim kako Odbor za financije i proračun nije prihvatio Izvješće o radu gradskog TD Termoplin d.d. za 2012. godinu.
Kako je obaveza gradskih vijećnika da upozoravaju na nepravilnosti i nezakonitosti u radu sa sigurnošću mogu reći da će i financijski aspekt poslovanja biti tema na nekoj od slijedećih sjednica."

Komentari