provedba 27 mjeseci

eTV: AZRA predstavila projekt "Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova"

Objavljeno: 13.10.2016. 13:01

Zadnja izmjena: 13.10.2016. 14:34

Foto: Petra Mlinarić

Danas je u Skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu, Agencija za razvoj Varaždinske županije predstavila projekt "Razvoj mreže podrške korisnika ESI fondova".

Voditeljica projekta, Ivana Prikratki je prilikom prezentiranja detalja projekta posebno istaknula kako je njegov cilj da općine, gradovi, a i sama Varaždinska županija lakše, jednostavnije, bolje i kvalitetnije kandidiraju svoje projekte prema Europskoj uniji i da izgrade kapacitete za samostalne prijave.

Voditeljica nije bila upoznata s podatkom o količini financijskih sredstava koju su općine i gradovi do sad povukli iz EU fondova, kao ni s njihovim konkretnim kapacitetima u pogledu privlačenja sredstava. 

- Ima općina koje su aktivnije, ima koje su i manje aktivne, a nama je cilj da ih bude što više. - rekla je voditeljica.

Također je napomenula kako najveći problem za općine predstavlja financijska konstrukcija, budući da Europska unija projekte ne financira stopostotno, već je potrebno sufinanciranje.

Zamjenica direktora AZRA-e, Andreja Lepen u pozdravnom je govoru napomenula kako je ovo prvi pravi primjer sustavne podrške regionalnim koordinatorima u kandidiranju na natječaje EU i pritom pozvala sve da se uključe u projekt te iskoriste prilike koje se pružaju. 

Krajem mjeseca, 26. listopada bit će organizirani Info dani na kojima će biti dostupni sve dodatne informacije o projektu.

Projekt će se provoditi 27 mjeseci, a financiran je sredstvima Europske unije s više od milijun kuna, dok će preostali iznos, od otprilike dvije stotine tisuće kuna sufinancirati sama AZRA.

Komentari