čak 38 podijeljenih potpora

BABY BOOM U MAROFU Graonačelnik Jenkač roditeljima podijelio naknade za novorođene bebe

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.08.2018. 11:24

Zadnja izmjena: 08.09.2018. 17:08

Roditeljima novorođenih s područja grada Novog Marofa u Kulturnom centru Ivan Rabuzin, četvrti puta ove godine uručene su potpore. Riječ je o iznosima od po tisuću kuna za svako prvorođeno dijete u obitelji dok se za svako naredno dijete dobiva iznos uvećan za po tisuću kuna.

Za čak 38 novorođenih ovom su prilikom iz gradskog proračuna izdvojene 64 tisuće kuna. Novomarofski gradonačelnik, HDZ-ov Siniša Jenkač, ističe da je osiguranje potpora za novorođene samo početak brige za najmlađe sugrađane.

– Podjela potpora simboličan je početak brige za naše najmlađe mještane. Iznos od tisuću ili više kuna, ovisno je li riječ o prvom odnosno drugom ili trećem djetetu, zaista je simbolična pomoć, ali i početak sustavne brige. Ona počinje od vrtićkog razdoblja, preko osnovne i srednje škole, a dalje se nastavlja za one koji se odluče za upis na fakultet. Za sve programe i projekte, učeničke i studentske stipendije, kao i razne potpore na tom području, Grad Novi Marof na godišnjoj razini izdvaja oko pet milijuna kuna – izjavio je Jenkač prilikom podjele potpora.

Jenkač je ujedno podsjetio da su u proteklom razdoblju značajna sredstva uložena u objekte osnovne i srednje škole. Ulaganja se nastavljaju dalje preko izgradnje novog objekta centra za socijalnu skrb kao i dogradnje i uređenja vrtića gdje se radi o iznosu većem od 12 milijuna kuna. Riječ je o sredstvima sa županijske i nacionalne razine čijim se ulaganjima diže razina obrazovnog standarda u Novom Marofu.

– Cilj je da mladi u Novom Marofu imaju najbolje moguće uvjete obrazovanja. Da se kroz osnovnu i srednju školu najbolje pripreme ili za zaposlenje nakon srednje škole odnosno za upis na fakultet. Budućnost ove zemlje leži u mladim i njihovom obrazovanju pa tako i budućnost Novog Marofa – zaključio je Jenkač.

Inače, podjela potpora u subotu bila je četvrta ovogodišnja podjela naknada za novorođene u Novom Marofu. U prve tri, u siječnju, ožujku i svibnju, ukupno je dodijeljeno 75 potpora vrijednosti 120,5 tisuća kuna.

Komentari