Ansambl Camerata Garestin koji okuplja vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete glazbe 17. i 18. stoljeća, nastupio je u Skupštinskoj dvorani Županijske palače u okviru Varaždinskih baroknih večeri.

Nastavak je to održavanja koncerata u Županijskoj palači, gdje se nakon prošlogodišnjeg koncerta vrhunskog japanskog čembaliste i skladatelja Masata Suzukija predstavio i  renomirani hrvatski ansambl. Koncertu je prisustvovala i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević koja je tom prigodom naznačila kako koncerti u okviru baroknih večeri polako postaju tradicija u predivnoj Županijskoj palači.

-Skupštinska dvorana je nekada bila balska dvorana, iznimno je akustična, i drago mi je da smo ovu dvoranu priveli svrsi, kako bi osim održavanja sjednica Skupština i različitih predavanja građani mogu uživati u dobroj glazbi , ali i povijesnom ambijentu. Barokne večeri snažno podupiremo, veseli nas što se Kraljevina Švedska predstavlja kao zemlja partner, a uključili smo se i u organizaciju Total baroque – rekla je Martinčević dodavši kako će u Županijskoj palači biti održani i znanstveni skup posvećeni  ulozi Varaždinskih baroknih večeri u istraživanju, očuvanju i promociji hrvatske baštine baroka.

Županija je sve ljubitelje glazbe koji su prisustvovali koncertu počastila slatkim delicijama, a točilo se i barokno pivo.

Komentari

24.09.2019. 09:01h Zadnja izmjena: 24.09.2019. 09:02