49. Varaždinske barokne večeri

BAROKNE VEČERI U VINICI Mladi glazbenici oduševili izvedbom barokne glazbe u crkvi sv. Marka

Objavljeno: 23.09.2019. 13:50

Zadnja izmjena: 23.09.2019. 14:53

U nedjelju je u župnoj crkvi Sv. Marka ev. u Vinici održan koncert u kojem su sudjelovali švedski glazbeni umjetnici i istaknuta hrvatska violinistica Laura Vadjon.

Mladi su švedski glazbenici Jonas Nordberg na lutnji i Marcus Mohlin na čembalu u pratnji glazbene umjetnice Laure Vadjon na violini kroz jednosatni koncert prikazali sve ljepote barokne glazbe i oduševili sve koji su došli ćuti i uživati u koncertu. Na koncertu su izvođena djela iz Zbirke notnih zapisa Gustafa Dübena, švedskog skladatelja i orguljaša.

Po završetku koncerta svim okupljenima obratio se Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica te, između ostalog, zahvalio i Koncertnom uredu s kojim Općina već dugi niz godina izvrstno surađuje, a što se reflektira održavanjem koncerata u Vinici. - Najveću zahvalu zaslužujete vi glazbeni umjetnici, koji ste nas danas oduševili ovim prekrasnim baroknim djelima, na čemu vam svima zahvaljujem i želim da kao glazbeni umjetnici budete i dalje tako dobri, ali i da imate još puno lijepih koncerata i glazbenih uspjeha - rekao je načelnik Kostanjevac.

Komentari