I ove godine, sada već tradicionalno treći puta zaredom, Varaždin će okupiti baseball trenere iz regije na stručnom seminaru u organizaciji ISG - International Sports Group ( organizacija američkih trenera zadužena za edukaciju baseball trenera širom svijeta ) i Baseball Kluba "Vindija", a pod pokroviteljstvom Hrvatskog Baseball Saveza, Zajednice Sportskih Udruga Grada Varaždina i Vindije d.d..

Nastavak je ovo programa pokrenutog od strane Baseball Kluba "Vindija" i predsjednika Gorana Vučetića s ciljem daljnjeg razvoja Varaždina kao regionalnog centra za razvoj baseballa i rada s mladima. Seminar će se održati od petka, 21.01.2011. do nedjelje 23.01.2011. godine u dvorani "Graberje", uz očekivani broj od oko šezdeset trenera iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske i Austrije.

Stručni voditlji, predavači seminara biti će ove godine dvojica trenera sa američkih sveučilišta i srednjih škola, poznati iz ranijih godina,  John Vodenlich/Head Baseball Coach University of Wisconsin - Whitewater, NCAA DIII Champions, All-American player i Bill Percy/Head Baseball Coach St.Mary's High School Colorado Springs, USA&CRO National Team Coach, a treći trener i zasigurno jedna od atrakcija ovogodišnjeg skupa je nekadašnji profesionalni igrač Minnesota Twinsa iz najjače svjetske Major League Baseball profesionalne lige iz USA, Tommy Watkins, trenutno hitting coach "Beloit Snappersa", niže profesionalne baseball ekipe iz Wisconsina, USA.

Gosti predavači ovog puta biti će domači igrači i treneri BK "Vindija", Aleksandar Bekić i Goran Strelec.

Novost ove godine je i već prošle godine najavljeno proširenje samog seminara u Varaždinu i na baseball suce, tako da će se za iste održati godišnji stručni seminar u subotu i nedjelju, 22.-23.01.2011., a dodatno, program će obogatiti i zapisničari koji će svoj dio održati tokom subote.

Nakon prošlogodišnjih odličnih ocjena od strane stručnih predavača za organizaciju seminara, u Upravi BK "Vindija" nadaju se da će i ove godine ostvariti barem isti nivo, te tako nastaviti s ciljem postavljanja BK "Vindija" i Varaždina kao regionalnog centra za stručno osposobljavanje baseball trenera i razvoja mladih igrača.

Komentari

17.01.2011. 14:14h Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07