Grad Ivanec

Batinić: Gradske stambene poticaje u Ivancu koristi 128 mladih obitelji, najavljujemo i nove

Objavljeno: 11.02.2024. 08:47

Zadnja izmjena: 11.02.2024. 08:47

Foto: Arhiva

Grad Ivanec je pozvao sve mlade obitelji i građane do 45 godina starosti, koji imaju prebivalište na administrativnom gradskom području, da iskoriste bespovratne novčane poticaje za rješavanje svog stambenog pitanja.

Iz Grada Ivanca navode kako su među najstimulativnijim mjerama u gradskom Programu oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa prilikom (do)gradnje ili rekonstrukcije kuće, oslobađanje plaćanja komunalne naknade prvih 5 godina (za korisnike koji su području grada kupili ili sagradili nekretninu). Također, Grad s 10 posto sufinancira ratu kredita svim obiteljima koje stambeno pitanje rješavaju kreditom kod komercijalnih banaka. Ova mjera traje pet godina, a Grad subvenciju produljuje za godinu dana ako je u obitelji maloljetno dijete, odnosno za dvije godine za svako novorođeno dijete u obitelji.

- O tome da je program dobro pogođen svjedoči i podatak da ga dosad koristi već 128 mladih obitelji. U najavi su i nove, a vidljivo je i da se četvrtina korisnika u Ivanec doselila iz susjednih mjesta i gradova, ali i iz Krapinske županije i Zagreba – ističe gradonačelnik Milorad Batinić.

Povećano doseljavanje mladih obitelji zahtjeva rješavanje nedostatka smještajnog prostora za djecu u vrtićima. Stoga Grad Ivanec dograđuje Dječji vrtić u Ivancu, a zaključen je i ugovor o gradnji novog vrtića u prigradskom naselju Radovan.

Komentari