GRAD IVANEC

Fotogalerija - Batinić i Friščić zahvalili se volonterima i članovima nezavisne liste

Objavljeno: 01.06.2021. 19:49

Zadnja izmjena: 01.06.2021. 19:58

Stari i novi gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić upriličio je druženje, uz pridržavanje epidemioloških mjera, s ciljem da se zahvali volonterima i članovima nezavisne liste ali i svim građanima i građankama Ivanca koji su izašli na izbore.

Bila je to prilika da se ukratko rezimiraju i rezultati lokalnih izbora u Ivancu.

- Mogu reći da smo zadovoljni s rezultatima izbora. U drugom krugu bilo je 59:41 posto. Dobili smo s oko 800 glasova razlike. Za gradsko vijeće osvojili smo šest mandata. Nakon prvog  kruga sklopili smo sporazum o suradnji s SDP-im grada Ivanca tako da imamo većinu, a oni su me podržali drugom krugu za gradonačelnika. Vjerujem da će to biti stabilna većina. Imamo iz prethodnih mandata iskustva sa suradnjom s SDP-om. Tada je suradnja bila u redu, pa vjerujem da će se tako i nastaviti. Što se tiče realizacije programa koji nam slijede, oni su realno postavljeni, iako je činjeica da većina tih programa i projekata ovisi i o realizaciji EU fondova. Što se kampanje tiče mislim da je ona bila u granicama objektivne pristojnosti i korektnosti, dodao je Batinić.

Marko Friščić, zamjenik gradonačelnika Ivanca najavio je novu fazu u razvoju grada Ivanca. 

- Nastavit ćemo s programima poticanja u kulturi i za sve naše gradske udruge, zatim poticanje stambenog zbrinjavanja mladih, povećat ćemo fond stambene izgradnje u Ivancu i realizirati nekoliko velikih projekata koje smo u kampanji i najavili. Drago mi je da su Ivančani prepoznali naš spoj iskustva i mladosti, zaključio je Friščić.

Komentari