GRAD IVANEC

Batinić potpisao ugovor s PZC-om za radove vrijedne 4.200.000 kuna

Objavljeno: 17.04.2021. 18:18

Zadnja izmjena: 17.04.2021. 18:21

Sve je spremno za početak radova na modernizaciji nerazvrstanih cesta iz Programa Grada Ivanca za 2021. godinu. Kao i tijekom proteklih nekoliko godina, kada je modernizacija u pravilu počinjala tijekom travnja, Grad Ivanec će i ove godine zadržati ovu dinamiku, te se tako otvaranje radova očekuje potkraj ovog mjeseca.

Svi preduvjeti za to su zadovoljeni: Grad je proveo natječajni postupak, a gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić potpisao je ugovor o izvođenju radova s PZC-om Varaždin. Ove će se godine izvesti radovi u vrijednosti od 4,2 milijuna kuna, a ukupno će se asfaltirati blizu četiri kilometra nerazvrstanih dionica.

Ceste će se asfaltirati u mjesnim odborima Gačice, Lukavec, Punikve, Ivanečka Željeznica, Kaniža, Osečka, Radovan i Škriljevec, a rješavat će se i posebno kritične strme dionice u mjesnim odborima Radovan, Bedenec, Ivanečka Željeznica i Salinovec. Tom „paketu“ treba pribrojiti i radove u Kumičićevoj ulici i u uličnom odvojku prema dječjem igralištu.

Kao što je poznato, Grad ceste na svom području modernizira temeljem 5-godišnjeg programa, pri čemu treba napomenuti da je asfaltiranje pojedinih predviđenih nerazvrstanih dionica prolongirano zato što su one u međuvremenu ušle u obuhvat Aglomeracije, što znači da će se one asfaltirati nakon što se u njima izgradi kanalizacijski sustav.

Komentari