otvorenje u srpnju..

Hoće li se plaćati ulaznica za dravske bazene i još pet pitanja na koja želite znati odgovor....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.05.2018. 20:18

Zadnja izmjena: 23.05.2018. 20:35

Foto: Viktor Hranić

Varaždinci su se zasigurno razveselili kada je gradonačelnik Ivan Čehok priopćio kako Grad kreće s uređenjem bazena na Dravi. Radovi već traju, a gradska vlast ih promovira pod sloganom ''Varaždin kao nekad''. Prema Čehokovim riječima, u srpnju bi sve trebalo biti spremno za kupanje.

Ipak, postoje i mnoge nedoumice koje muče građane, pa smo tako kontaktirali dogradonačelnika Zlatana Avara kako bi ga pitali za detalje oko bazena. 

1. Hoće li se naplaćivati ulaznica za bazene i kolika će biti cijena?

Hoće, ulaz će se naplaćivati, ali to će biti simbolično. Ne mogu vam točno još reći koliko da ne ispadne kasnije da sam rekao krivo, to još razmišljamo, a dogovaramo se i da podijelimo djeci vouchere u školama kako bi oni išli besplatno na bazene.

2. Koje će biti radno vrijeme bazena?

Bazeni će raditi od srpnja do rujna, a to moramo još usuglasiti i s Gradskim bazenima koja će upravljati bazenima na Dravi. Za ugostiteljsku ponudu razmišljamo da radi do ponoći, a što se bazena tiče, oni će raditi do 19, 20 h. 

3. Hoće li po noći biti zaštitara?

Bit će zaštitari, a bit će i video nadzor. Upravo zato jer toga nije bilo, tamo se sve devastiralo, tako da će uz video nadzor biti i ophodnje.

4. Zna li se nešto više o ugostiteljskoj ponudi?

Budući da Gradski bazeni upravljaju time, oni to dalje preuzimaju i već imamo već jednog zainteresiranog. Puno ugosititelja kod nas se bori s nedostatkom radne snage po ljeti, to nije nešto što pogađa jednog, već cijelu branšu, ali evo, to prepuštamo gradskim bazenima.

5. Hoće li na bazenima biti spasilačke službe?

Da, biti će 2 spasioca, a osim spasioca tamo će biti i dvije recepcionerke, dvije čistačice i 2 zaštitara. Inače, nije obavezno da tamo bude spasioc, može biti i kupanje na vlastitu odgovornost, ali mi želimo malo veći standard na bazenima.

6. Što ako se na bazenima pojavi dio problematičnih Roma, koji će se npr. kupati odjeveni?

Kao i na Gradskim bazenima i ovdje će biti kućni red. Zato postoje zaštitari i spasioci. Nema diskriminacije, ima samo kućnog reda. Na bilo kakve nerede, bez obzira ko će ih raditi, reagirat će zaštitarska služba i tko se neće ponašati u skladu s kućnim redom bit će zamoljeni da napusti prostor. 

 

Komentari