od Ministarstva kulture

BEDNJA| 500.000 kuna za rekonstrukciju starog kina u Polivalentni centar bednjanskog govora

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.01.2020. 09:18

Zadnja izmjena: 09.01.2020. 09:20

Općini Bednja od Ministarstva kulture RH stiže 500.000 kuna bespovratne potpore za rekonstrukciju i adaptaciju postojeće stare kinodvorane u Polivalentni centar bednjanskog govora.

Resorno ministarstvo ovaj će projekt financirati kroz svoj Program javnih potreba u kulturi za 2020. godinu - Program investicijskih potpora, čiji su rezultati objavljeni na mrežnim stranicama ministarstva. Izražavajući zadovoljstvo dodijeljenim potpornim sredstvima koja će omogućiti Općini da krene u radove, načelnik Damir Poljak ističe da će se rekonstrukcija i adaptacija objekta odvijati u fazama.

- S obzirom na to da je riječ o zahtjevnim i skupim radovima, investiciju ćemo provoditi kroz idućih pet godina. Prvi radovi krenut će ove godine, a plan je da tijekom narednih godina objekt uredimo i opremimo kao višenamjenski centar koji će u svom sastavu imati kinodvoranu, galeriju, funkcionalne prostore za rad udruga, prostorije za razne edukacije, prijem gostiju i protokolarni rad itd. – poručio je načelnik D. Poljak.

Komentari