Bednja: Polaže se 5400 metara plinovoda

Objavljeno: 30.09.2011. 10:44

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: bednja.hr

Početkom radova na polaganju 5400 metara glavnog plinskog voda od Bednje do Trakošćana, varaždinski Termoplin prošlih je dana otvorio najveće energetsko ulaganje takve vrste u Varaždinskoj županiji.

Vrijednost radova veća je od dva milijuna kuna bez PDV-a, a cijelo ulaganje Termoplin financira vlastitim novcem. Radovi se intenzivnim tempom odvijaju na trasi uz državnu cestu, a polaganje plinovoda i razvodne mreže do potrošača planira se dovršiti do početka studenog, kada se otvara i obnovljen Coningov hotel u Trakošćanu.

- Odmah ćemo omogućiti priključenje na plin svim zainteresiranim kućanstvima i poslovnim subjektima koji se nalaze uz trasu plinovoda. Naši djelatnici već su obišli građane i informirali ih o mogućnostima priključivanja na plin i uvjetima plaćanja, a primanje prijava je u tijeku – doznajemo u Termoplinu.

Početkom plinofikacijskih radova zadovoljni su i u bednjanskim općinskim službama.

- Zahvaljujemo mještanima Pleši, koji su većinom bili vrlo kooperativni u pripremama za plinofikaciju i koji su dopustili prekapanje svojih površina radi polaganja plinovoda – poručio je načelnik Bednje Mirko Bistrović.

Budući da je, radi plinofikacije bilo potrebno ukloniti stupove s javnom rasvjetom, mještani pitaju hoće li im se rasvjeta ponovno vratiti. U Općini na to pitanje odgovaraju potvrdno. Rasvjeta im ponovno stiže i to na novim betonskim, umjesto na dosadašnjim starim drvenim stupovima.

izvor: bednja.hr

Komentari